letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Aardbei-rabarbercompote met Roomse kervel vegan

rabarber-aardbeicompote 1 Groene Prinses
Rabarber roept herinneringen op aan de vroegere tuin van mijn ouderlijke huis. Als kind keek ik er ieder jaar naar uit om de stengels te plukken en er ‘moes’ van te maken. Een voortreffelijke combinatie van zuur en zoet.

De tuin hoort intussen al lang andere mensen toe. Geen idee of de rabarber er nog staat. Gelukkig heb ik collega’s die me geregeld wat toeschuiven uit hun tuin. Een van de voordelen van werken voor Velt :-) Van de ene collega kreeg ik wat rabarberstengels, van een andere kreeg ik eerder dit jaar al een mooi plantje Roomse kervel voor mijn terrastuintje.

Samen met aardbeien vonden ze hun weg in deze compote. De Roomse kervel zorgt voor een kruidig tintje en een beetje extra zoetheid, maar hij is niet onontbeerlijk in dit recept. Ik serveer de compote graag met wat vanille-kokosyoghurt, besjes en geroosterde amandelen. Een mooi dessertje of een luxeontbijt.

rabarber-aardbeicompote 2 Groene Prinses
voor 2 personen

Ingrediënten
• 2 grote, dikke rabarberstengels
• 400 g aardbeien
• 2 el (kokosbloesem)suiker
• 2 el fijngehakte blaadjes van Roomse kervel
• 1 tl arrowroot
• 1 el olijfolie

voor de garnering:
• 2 el vanille-kokosyoghurt
• 2 el gehakte geroosterde amandelen
• een paar besjes
• wat extra gesnipperde blaadjes Roomse kervel

Zo maak je het
Was de rabarberstengels en de aardbeien.
Schil oneffenheden van de rabarber weg en verwijder de kroontjes van de aardbeien.
Snijd de rabarber in stukjes en de aardbeien doormidden.

Verwarm de olijfolie zachtjes in een steelpan en voeg de rabarberblokjes toe. Stoof ze een paar minuten aan. Voeg de aardbeien, de Roomse kervel en de suiker toe en laat op een zacht vuurtje ongeveer 20 minuten pruttelen. Het fruit moet zacht zijn en een beetje uit elkaar vallen.

Los het arrowrootpoeder op in een eetlepel koud water. Voeg het toe aan het pruttelende fruit en roer goed. Laat nog eventjes inkoken.

Haal de pan van het vuur en laat de compote afkoelen. Laat hem daarna volledig koud worden in de koelkast.

Schep de compote in kommetjes en garneer met kokosyoghurt, amandelen, bessen en blaadjes Roomse kervel.

No comments yet leave one →

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS