letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


IJsgekoelde frambozenthee vegan


Eigenlijk had ik een raw-food-recept beloofd, maar aangezien ik nog niet 100 procent tevreden ben van mijn experimenten met rauwe groentespaghetti schuif ik mijn belofte even op de lange baan. Hopelijk nemen jullie ook genoegen met dit recept voor ijsthee, op smaak gebracht met frambozen en rozen. Ik gebruikte Earl Grey-thee met rozenblaadjes, maar je kunt ook voor andere zwarte thee kiezen. Serveer dit drankje ijskoud op warme dagen.

voor ca. 75 cl

Ingrediënten
• 1/2 liter warme sterke thee (bijv. zwarte thee met rozenblaadjes)
• 2 el suiker (of andere zoetstof naar smaak)
• 2 el rozensiroop (of rozenwater met nog wat extra suiker)
• sap van 1/2 citroen
• 50 g frambozen
• 1 dl water

Zo maak je het
Los de suiker op in de warme thee. Laat afkoelen.

Pureer de frambozen met het water in een blender. Zeef de frambozenpuree en gooi de pitjes weg. Roer de rozensiroop, de frambozenpuree en het citroensap door de afgekoelde thee.

Giet het mengsel in een kan of fles en zet enkele uren (of bij voorkeur een hele nacht) in de koelkast.

Serveer met ijsblokjes en een schijfje citroen.

No comments yet leave one →

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS