Een voedzame, verwarmende soep: daar vragen deze koude dagen om. Heerlijk om na een winterse wandeling een kommetje leeg te lepelen.
Wortelpeterselie lijkt uiterlijk de ‘slanke’ versie van pastinaak, en doet qua smaak denken aan een mengeling van knolselderij, pastinaak en peterselie. Een echte wintergroente die het prima doet in soepen en stamppotten.
voor 3-4 porties
Ingrediënten
• 1 el olijfolie
• 1 ui, gepeld en gesnipperd
• 2 stuks wortelpeterselie (of 3 als ze heel klein zijn)
• 1 flinke aardappel
• 1 liter groentebouillon
• 200 g gekookte kikkererwten
• 1 bosje winterpostelein
• peper en zout
Ter garnering:
• haverroom
• geroosterde en gehakte hazelnoten
Zo maak je het
Verwarm de olijfolie in een kookpan en stoof de uisnippers hierin tot ze glazig zijn.
Schil de wortelpeterselie en de aardappel en snijd ze in blokjes.
Voeg de groenten toe aan de ui en laat een paar minuten stoven. Blus met de groentebouillon en de laat de groenten ca. 20 minuten zachtjes koken, of tot ze gaar zijn.
Voeg de kikkererwten toe en laat nog eventjes goed doorwarmen.
Was de posteleinblaadjes en zwier ze droog in een slazwierder.
Haal de soep van het vuur, roer de posteleinblaadjes erdoor tot ze slinken, en mix de soep vervolgens met een staafmixer of in een keukenmachine tot ze romig en glad is.
Vind je de soep te dik? Voeg dan wat extra warm water of bouillon toe.
Proef en breng de soep op smaak met peper en zout.
Garneer elke portie met een scheutje haverroom en wat gehakte hazelnoten.
Ziet er erg lekker uit! En het oogt mooi ook :-).
Dank je wel, Moniek! Voor de reactie én de mooie kommetjes :-)
Ziet er strak en netjes uit! Ga dit recept zeker een keer gebruiken! Bedankt voor het delen!