letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Soep van wortelpeterselie, postelein en kikkererwten vegan


Een voedzame, verwarmende soep: daar vragen deze koude dagen om. Heerlijk om na een winterse wandeling een kommetje leeg te lepelen.

Wortelpeterselie lijkt uiterlijk de ‘slanke’ versie van pastinaak, en doet qua smaak denken aan een mengeling van knolselderij, pastinaak en peterselie. Een echte wintergroente die het prima doet in soepen en stamppotten.

voor 3-4 porties

Ingrediënten
• 1 el olijfolie
• 1 ui, gepeld en gesnipperd
• 2 stuks wortelpeterselie (of 3 als ze heel klein zijn)
• 1 flinke aardappel
• 1 liter groentebouillon
• 200 g gekookte kikkererwten
• 1 bosje winterpostelein
• peper en zout

Ter garnering:
• haverroom
• geroosterde en gehakte hazelnoten

Zo maak je het
Verwarm de olijfolie in een kookpan en stoof de uisnippers hierin tot ze glazig zijn.

Schil de wortelpeterselie en de aardappel en snijd ze in blokjes.

Voeg de groenten toe aan de ui en laat een paar minuten stoven. Blus met de groentebouillon en de laat de groenten ca. 20 minuten zachtjes koken, of tot ze gaar zijn.

Voeg de kikkererwten toe en laat nog eventjes goed doorwarmen.

Was de posteleinblaadjes en zwier ze droog in een slazwierder.

Haal de soep van het vuur, roer de posteleinblaadjes erdoor tot ze slinken, en mix de soep vervolgens met een staafmixer of in een keukenmachine tot ze romig en glad is.

Vind je de soep te dik? Voeg dan wat extra warm water of bouillon toe.

Proef en breng de soep op smaak met peper en zout.

Garneer elke portie met een scheutje haverroom en wat gehakte hazelnoten.

3 Responses leave one →
  1. Moniek permalink
    januari 23, 2019

    Ziet er erg lekker uit! En het oogt mooi ook :-).

  2. de groene prinses permalink*
    februari 9, 2019

    Dank je wel, Moniek! Voor de reactie én de mooie kommetjes :-)

  3. mei 22, 2019

    Ziet er strak en netjes uit! Ga dit recept zeker een keer gebruiken! Bedankt voor het delen!

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS