letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Mix & match je vegan feestmenu! vegan


Als ik de media mag geloven, kiezen meer en meer mensen voor een puur plantaardig feestmenu, en dat kan ik alleen maar toejuichen! Helaas had ik niet de tijd om nieuwe feestgerechten te maken en fotograferen, maar ik herinner je er graag aan dat er op mijn blog heel wat feestelijke plantaardige gerechten te vinden zijn. Ik geef je dan ook graag wat suggesties om je eigen vegan feestmenu samen te stellen. Mix en match, en geniet!

Ik wens je heel gezellige, lekkere en liefdevolle feestdagen toe!

Vegan feesthapjes
Met dit assortiment hapjes (zie foto hierboven) verras je gegarandeerd al je gasten, vegan of niet. Beleg toastjes met deze spreads of serveer ze als dip met crackers en rauwe groentjes. Vooral de tofoiegras met cranberryjam is een echte aanrader voor een stijlvol plantaardig feestje.

Dip van geroosterde knolselderij en reuzebonen
Tofoie gras met cranberryjam
Pittige kikkererwtenspread


Feestelijke soepjes
Drie soepjes die hun feestelijkheid danken aan de bijzondere kruiden en specerijen waarmee ze op smaak gebracht zijn. Mijn favoriet? Zonder twijfel de romige pastinaaksoep met vanille en amandelkruim. Maar ook de rodebietensoep en de raapjessoep hebben hun die-hard fans ;-)

Romige pastinaaksoep met vanille en amandelkruim
Rodebietensoep met gember en kokos
Raapjessoep met kerrie


Hoofdgerechten om u tegen te zeggen
Een fondue op basis van groenten die héél erg aan kaasfondue doet denken? Of een wellington met een smaakvolle ‘gehakt’vulling en cranberry’s, of een feestelijke stoverij met frietjes erbij? Het kan allemaal! Smulplezier gegarandeerd.

Vegan wellington met porto-misosaus
Seitan en knolselderij met cranberry-portosaus
Vegan koolraapfondue


Een zoet besluit
Persoonlijk houd ik na een heus feestmenu het meest van een klein zoet hapje bij de thee. Maar voor wie niet zonder een écht dessert kan, is er natuurlijk meer mogelijk.

Banketstaaf met sinaas en kaneel
Wittechocoladetaartjes
Kardemom-koffietruffels

No comments yet leave one →

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS