letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Veggie in Wenen

simply raw Groene Prinses
Twee weken geleden keerden mijn Geliefde en ik terug van een bezoekje aan Wenen en Praag. In deze blogpost deel ik alvast wat fijne Weense adresjes. Praag komt later aan de beurt.

Terwijl mijn Geliefde zijn concert in Wenen voorbereidde, deed ik research naar veggie lekkers in de buurt. Onze tijd in de stad van Mozart, Sisi en Freud was beperkt, dus ging ik selectief te werk.

Yamm Wenen Groene Prinses
Yummie Yamm!

Op een boogscheut van onze verblijfplaats lag vegetarisch buffetrestaurant Yamm. Wij houden van het buffetprincipe: je schept op wat je lekker lijkt en betaalt per gewicht. Yamm! heeft niet dezelfde uitgebreide keuze als andere vegetarische buffetrestaurants die we al uitprobeerden (zoals Spirit in Amsterdam, Tibits in Londen of Hiltl in Zürich), maar toch konden we moeiteloos een bordje vol lekkers samenstellen.

Het restaurant is groot en oogt modern. ’s Morgens kun je er ook ontbijten en ze hebben een mooi assortiment taartjes en ander gebak in huis.

wenen Groene Prinses
Verwarmend ‘raw

We kuierden door Wenen onder een straalblauwe hemel. Mooi maar koud. Dus waren we in de namiddag toe aan een verwarmend drankje met iets zoets erbij. Simply Raw Bakery was daarvoor het ideale plekje.

simply raw wenen Groene Prinses
De naam verraadt het al: alles wat je hier eet, is ‘raw’. Met andere woorden: de ingrediënten worden niet verhit boven de 42° Celsius. Verwacht je dus niet aan traditionele gebakjes, maar wel aan vegan lekkernijen op basis van noten, rauwe cacao en gedroogde vruchten. Ik proefde de raw versie van een lokale specialiteit: sacher torte. Heel lekker van smaak, maar niet licht.

turmeric latte Groene Prinses
Gelukkig zijn warme drankjes in Simply Raw Bakery geen probleem. De kurkumalatte die ik bestelde was gigantisch en lekker romig dankzij de huisbereide cashewmelk. Perfect om daarna weer de koude te trotseren.

Veggie versus schnitzel
Mijn Geliefde vergezelt me op reis steevast zonder morren naar al mijn vegetarische adresjes. Maar hij is zelf geen vegetariër én verslingerd aan schnitzel. In de schnitzelstad bij uitstek, kon ik hem een bezoekje aan een schnitzelrestaurant dus moeilijk ontzeggen. Het is echter niet vanzelfsprekend om een restaurant te vinden waar ze én goede schnitzel serveren én iets eetbaars voor vegetariërs. Maar het is ons toch gelukt ;-)

lugeck wenen Groene Prinses
Lugeck
schuilt in een statig gebouw en serveert tal van Weense klassiekers. Voor de plantenliefhebbers staan er twee vegan gerechten op de kaart: een kruidige pasta met kool en ui, en een zoeteaardappelcurry met basmatirijst.

Toegegeven, de curry was niet het lekkerste vegetarische gerecht dat ik ooit at, maar best oké. En de schnitzel was naar verluidt prima.

Zelf was ik trouwens helemaal in de wolken met het broodmandje dat we bestelden. Het zuurdesembrood van 100 procent rogge was heerlijk. Ik hoop dat ik er ooit in slaag om zelf zo’n brood te bakken …

Binnenkort meer veggie adresjes uit Praag!

No comments yet leave one →

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS