letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Vlad Vampier wil geen bloed

Vlad Vampier De Pelseneer Verschraagen
Per uitzondering houd ik op dit blog nog eens een praatje over een van mijn eigen boeken. Maar dat doe ik natuurlijk niet zomaar. Mijn nieuwste prentenboek Vlad Vampier wil geen bloed past als geen ander bij de Groene Prinses.

De kleine Vlad Vampier besluit op een dag dat hij geen bloed meer wil eten of drinken. Zijn broertjes lachen hem uit, zijn mama is bezorgd en zijn papa wordt kwaad. ‘Een vampier die geen bloed drinkt, is geen vampier maar een vegetariër!’ buldert hij. En zo is het maar net.

Vlad Vampier wil geen bloed is niet alleen een verhaal over anders zijn en doorzetten, het bevat ook 13 griezelige recepten voor vegetarische vampiers en andere monstertjes. Van ‘duivelse bietendip’, over ‘spookjespizza’ tot ’trollenkoekjes’.

VladVampierWilGeenBloed_bo_0617_D.indd
Richard Verschraagen maakte heerlijke illustraties bij het verhaal en de recepten, en Dries Desseyn gaf het boek een bijzondere vormgeving.

Wil je alvast een voorproefje? Surf dan naar de website van uitgeverij De Eenhoorn en klik op ‘blader door het boek’. De recepten voor monsteroogjes en radijsrupjes kun je dan meteen uitproberen.

Natuurlijk ben ik heel nieuwsgierig naar welke kinderen samen met hun mama, papa, oma, opa, meester, juf, tante of oom aan de slag gaan met de recepten. Heb je iets klaargemaakt? Deel het dan gerust op Instagram met de hashtag #vladvampier of #groeneprinses en ik neem zeker een kijkje!

2 Responses leave one →
  1. september 24, 2017

    Zo leuk! Interessant thema.

  2. de groene prinses permalink*
    september 30, 2017

    @gerhilde: dank je wel! :-)

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS