letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Pasta met boterbonen en bonte tomaten vegan

pasta met boterbonen en bonte tomaten Groene Prinses
Nóg een gerechtje met boterbonen of gigantes! Jaar van de peulvrucht, weet je wel. Hoewel ik gewoon moet toegeven dat ik zot ben op die bonen. Hier combineer ik ze met een verzameling bont gekleurde tomaatjes en geroosterde paprika’s. Een simpel, maar o zo oogstrelend gerechtje, dat barst van de smaak als je voor goede tomaten kiest.

Eh, goede tomaten? Probeer zachte, zongerijpte exemplaren te vinden. Kies bij voorkeur voor een mengeling van oude rassen, omdat je dan de mooiste waaier aan verrassende smaken krijgt.

Zin in meer boterbonen? Kijk dan hier en hier!

voor 2 personen

Ingrediënten
• 2 rode paprika’s
• 250 g gare boterbonen (=reuzenbonen, gigantes) (uit blik, of geweekt en gekookt)
• 400 g tomaten (bij voorkeur een mix van oude rassen, in verschillende kleuren)
• 1 flinke teen look
• olijfolie
• 1 tl gedroogde oregano
• 250 à 300 g pasta naar keuze (ik gebruikte halfvolle speltlinguine)
• een flinke handvol verse basilicum, in reepjes gescheurd
• peper en zout (bijv. fleur de sel)

om te serveren:
• extra basilicum
• (vegan) Parmezaanse kaas (een prima recept vind je hier; ik kies echter meestal voor een mix van sesamzaad, cashewnoten en pijnboompitten in plaats van louter cashewnoten)

Zo maak je het
Rooster eerst de paprika’s. Verwarm daarvoor de grill van de oven. Leg de paprika’s in een ovenschaal en zet ze onder de grill. Draai de paprika’s om de vijf minuten een kwartslag om, zodat alle zijden geroosterd worden. Rooster tot het vel van de paprika’s zwart geblakerd is.

Haal de paprika’s uit de oven en doe ze onmiddellijk in een hittebestendig plastic zakje. Sluit het zakje af en laat de paprika’s afkoelen. Op deze manier zal het vel gemakkelijk loskomen.

Was de tomaten. Snijd kleine tomaatjes doormidden of in vieren. Snijd grotere tomaten in stukjes.

Zijn de paprika’s afgekoeld? Verwijder dan het vel, de steeltjes en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 2 bij 2 cm.

Schenk wat olie in een kookpan. Pers de look erin uit en fruit hem heel kort aan. Voeg de paprikastukjes toe, samen met de oregano. Laat een paar minuten pruttelen met het deksel op de pan.

Kook de pasta beetgaar in gezouten water.

Roer één à twee eetlepels van het kookvocht van de pasta door de saus van paprikastukjes. Voeg ook de boterbonen toe. Warm nog even door.

Hussel de gare pasta, de tomaatjes, de gescheurde basilicum, een scheut olijfolie en de paprika-boterbonensaus door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer onmiddellijk met meer basilicum en (vegan) Parmezaanse kaas.

One Response leave one →

Trackbacks and Pingbacks

  1. Weekmenu 29/2017 – Julienne

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS