letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Geniet lekker herfstig van Wereldveggiedag!

pompoen-groene-prinses

Morgen, 1 oktober, is het Wereldveggiedag. De dag bij uitstek om vlees een keertje links te laten liggen en op ontdekking te gaan als je een vleeseter bent, óf om volop te vieren dat je vegetariër bent.

Nog wat ideeën nodig om morgen iets lekker vegetarisch op tafel te toveren? Ik zorg graag voor inspiratie! Omdat de zomerse najaarsdagen nu stilaan toch plaats lijken te maken voor een vleugje herfst, ging ik op zoek naar mijn meest smakelijke herfstige recepten.

Van start met pompoen

Op dit moment oogst je de beste pompoenen. Start je veggiemenu met een pompoensoepje op Sylter wijze of serveer getoaste broodjes met pompoenhummus.

Geen pompoenfan? Bruschetta met geroosterde biet of piroshki met spitskool en dragon zijn super elegante voorgerechtjes die prima passen bij de prille herfst.

Verrassende groenten in de hoofdrol

Als groenten een centrale rol spelen in gerechten is het fijn om er af en toe flink mee te experimenteren. Een bepaalde groente telkens op dezelfde wijze klaarmaken wordt na verloop van tijd immers enorm saai. Dus zwier die raapjes in de wok, beleg een pizza met savooikool, of serveer bij een kruidige kikkererwtencurry een raita van radijs.

Wie zoet is, krijgt lekkers

Ja goed, desserts zijn natuurlijk bijna altijd vegetarisch. Maar misschien kun je nog een stapje verder gaan en kiezen voor een volledig plantaardig toetje? Appel-kaneelkoek bijvoorbeeld, banketstaaf met sinaas & kaneel, of kardemom-koffietruffels voor wie liever een kleinigheidje snoept. Deze zoetigheden zijn trouwens allemaal vrij van geraffineerde suikers.

Veel smulplezier gewenst op Wereldveggiedag! En natuurlijk ben ik benieuwd naar wat er bij jou op tafel komt :-)

No comments yet leave one →

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS