letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Kardemom-koffietruffels vegan

kardemom-koffietruffels Groene Prinses
Ik ga er niet te veel woorden aan vuil maken: je móét deze truffels maken. Tenminste als je van een lekkernij houdt die super gemakkelijk te maken is en die je zonder een al te groot schuldgevoel kunt verorberen ;-)

Jaren geleden postte ik al het recept voor amandel-chocoladebonbons en amandel-kersenbonbons, maar ik kan simpelweg blijven variëren op deze snoepjes. Kardemom-koffie is in ieder geval een nieuwe favoriet!

voor 10 stuks

Ingrediënten
• 100 g blanke amandelen
• 3 el kokosbloesemsuiker
• 0,5 à 0,75 tl gemalen kardemom
• 2-3 el zeer sterke koffie
• 75 g pure chocolade (minstens 75% cacaogehalte)

Zo maak je het
Maal de amandelen in een keukenmachine tot fijn poeder.

Roer de kokosbloesemsuiker en de gemalen kardemom erdoor.

Voeg nu beetje bij beetje de koffie toe en meng tot je een enigszins kleverige brij hebt die goed samenhangt. Misschien heb je niet al de koffie nodig. Het mengsel mag niet te nat, maar zeker ook niet te droog zijn.

Laat het een kwartiertje opstijven in de koelkast.

Rol er daarna 10 balletjes van. Dit is een enigszins plakkerige bedoening. Maar met koele, eventueel lichtjes vochtige handen gaat het prima.

Laat de balletjes een halfuurtje koud worden in de koelkast.

Smelt de chocolade au bain-marie. Rol de balletjes door de chocolade tot ze helemaal bedekt zijn. Leg ze op een vel bakpapier en laat de chocolade hard worden.

8 Responses leave one →
  1. mei 16, 2016

    Dat kan niet slecht zijn! :-)

  2. margot smidt permalink
    mei 17, 2016

    je enthousiamsme is aanstekelijk, daarom alleen al wil ik het proberen maar hoe zit dat met die koffie.
    Is koffie opeten lekker oh vast maar ga ik gewoon espressokoffie nat maken ; vraag

    groeten Margot

  3. margot smidt permalink
    mei 17, 2016

    je enthousiasme is aanstekelijk.
    alleen daarom wil ik deze lekkernij een keer proberen.
    maar is koffie eten lekker.
    gebruik ik gewoon espressokoffie die ik gebruikt heb of nieuwe die ik nat maak ; vraag

  4. mars permalink
    mei 17, 2016

    Hoi, volgens mij moet je gezette koffie (dus de vloeistof) gebruiken, geen koffoepoeder of gemalen koffie, anders wordt het niet “plakkerig”, met een beetje vloeistof wel…

  5. mars permalink
    mei 17, 2016

    Haha koffoepoeder… moet natuurlijk koffiepoeder zijn! ;-)

  6. de groene prinses permalink*
    mei 17, 2016

    Oei, was dit verwarrend? Het gaat inderdaad om de vloeistof koffie! Geen gemalen koffiebonen of zo. Gewoon sterke koffie maken en daar dan twee tot drie eetlepels van toevoegen. Je hebt de vloeistof inderdaad nodig om alles aan elkaar te doen kleven.

  7. mei 27, 2016

    Ziet er echt heel lekker uit, ga ik zeker proberen!

  8. de groene prinses permalink*
    mei 29, 2016

    Dank je wel! :-)

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS