Ik ga er niet te veel woorden aan vuil maken: je móét deze truffels maken. Tenminste als je van een lekkernij houdt die super gemakkelijk te maken is en die je zonder een al te groot schuldgevoel kunt verorberen ;-)
Jaren geleden postte ik al het recept voor amandel-chocoladebonbons en amandel-kersenbonbons, maar ik kan simpelweg blijven variëren op deze snoepjes. Kardemom-koffie is in ieder geval een nieuwe favoriet!
voor 10 stuks
Ingrediënten
• 100 g blanke amandelen
• 3 el kokosbloesemsuiker
• 0,5 à 0,75 tl gemalen kardemom
• 2-3 el zeer sterke koffie
• 75 g pure chocolade (minstens 75% cacaogehalte)
Zo maak je het
Maal de amandelen in een keukenmachine tot fijn poeder.
Roer de kokosbloesemsuiker en de gemalen kardemom erdoor.
Voeg nu beetje bij beetje de koffie toe en meng tot je een enigszins kleverige brij hebt die goed samenhangt. Misschien heb je niet al de koffie nodig. Het mengsel mag niet te nat, maar zeker ook niet te droog zijn.
Laat het een kwartiertje opstijven in de koelkast.
Rol er daarna 10 balletjes van. Dit is een enigszins plakkerige bedoening. Maar met koele, eventueel lichtjes vochtige handen gaat het prima.
Laat de balletjes een halfuurtje koud worden in de koelkast.
Smelt de chocolade au bain-marie. Rol de balletjes door de chocolade tot ze helemaal bedekt zijn. Leg ze op een vel bakpapier en laat de chocolade hard worden.
Dat kan niet slecht zijn! :-)
je enthousiamsme is aanstekelijk, daarom alleen al wil ik het proberen maar hoe zit dat met die koffie.
Is koffie opeten lekker oh vast maar ga ik gewoon espressokoffie nat maken ; vraag
groeten Margot
je enthousiasme is aanstekelijk.
alleen daarom wil ik deze lekkernij een keer proberen.
maar is koffie eten lekker.
gebruik ik gewoon espressokoffie die ik gebruikt heb of nieuwe die ik nat maak ; vraag
Hoi, volgens mij moet je gezette koffie (dus de vloeistof) gebruiken, geen koffoepoeder of gemalen koffie, anders wordt het niet “plakkerig”, met een beetje vloeistof wel…
Haha koffoepoeder… moet natuurlijk koffiepoeder zijn! ;-)
Oei, was dit verwarrend? Het gaat inderdaad om de vloeistof koffie! Geen gemalen koffiebonen of zo. Gewoon sterke koffie maken en daar dan twee tot drie eetlepels van toevoegen. Je hebt de vloeistof inderdaad nodig om alles aan elkaar te doen kleven.
Ziet er echt heel lekker uit, ga ik zeker proberen!
Dank je wel! :-)