Februari is de maand waarin ik me steevast wat futloos begin te voelen. Het verlangen naar lente en langere dagen wordt almaar hardnekkiger. Hét moment om lekkere oppeppers in mijn gerechten te smokkelen. Gember en chili bijvoorbeeld. Ze zijn perfect om wintergroenten als kolen wat kracht bij te zetten. Dit pittige en voedzame soepje is bovendien erg makkelijk te maken. Precies waar futloze dagen om vragen :-)
Hoeveel chilipepers je het best gebruikt hangt af van de sterkte van de pepers en je eigen smaak. Mijn hoeveelheid is dus maar een richtlijn!
voor 4 personen
Ingrediënten
• 1 el kokosolie of olijfolie
• 1 ui, gesnipperd
• 1-2 chilipepers (afhankelijk van de sterkte en je eigen smaak), zaadjes verwijderd en fijngehakt
• 3 cm verse gember, fijngehakt
• 1 mini wittekool (of de helft of een kwart van een grotere kool; een kleine spitskool kan ook), in fijne reepjes gehakt
• 400 g tomatenpassata
• 1 l groentebouillon
• 4 el pindakaas
• peper
• zout
• een bosje korianderblad, grof gehakt
Zo maak je het
Verwarm de olie in een grote kookpan. Voeg de uisnippers, chilipepers en gehakte gember toe. Laat op een zacht vuurtje stoven tot de ui glazig wordt.
Voeg de koolreepjes toe en laat met het deksel op de pan een vijftal minuten stoven. Roer af en toe.
Doe de passata en de bouillon erbij. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen, of tot de kool gaar is. Roer de pindakaas erdoor tot hij oplost in de soep en warm alles nog even goed door.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep de soep in kommen en bestrooi met gehakt korianderblad.
Staat te pruttelen! En met weglating van de ui zelfs fodmap-proof :-)
Wat leuk! Ik hoop dat het gesmaakt heeft :-)
Absoluut heerlijk! Kom is helaas al leeg. Maar wat zie ik nu: witte kool in het groentepakket. Juij! :-)
Oh, ik ben blij dat het gesmaakt heeft! Leve de wittekool! ;-)