Omdat het weer zo ontzettend onwinters is, vind ik het moeilijk om te geloven dat het einde van het jaar echt in zicht is. Al schreeuwt de stad met haar overdaad aan licht en drukte wel heel hard: ‘Het is Kerstmis!’
Zelf smokkel ik graag wat bescheiden kerstgezelligheid in huis. Geen kerstboom of -krans, maar kruidige toetsen in de keuken. Kaneel, kruidnagel, gember, sinaasappel, vanille … zij dompelen me als geen ander onder in kerstsfeer.
Nood aan wat gezellige, kruidige warmte? Maak dan dit warme appelsap met geurige specerijen.
Natuurlijk wens ik jullie ook allemaal een fonkelende, verrukkelijke, behaaglijke en betoverende eindejaarsperiode toe!
voor 2 personen
Ingrediënten
• 500 ml troebel appelsap
• 1 kaneelstokje
• 1 anijsster
• 2 kruidnagels
• een stukje sinaasappelschil (onbespoten!)
Zo maak je het
Doe het sap en de specerijen in een steelpan en verwarm het sap op een zacht vuurtje. Laat het net niet koken.
Giet het sap in glazen of kopjes en geniet!
Ook voor jou een fijn eindejaar, Groene Prinses! Dit drankje ziet er alvast heerlijk uit!
Mmm, warm appelsap is echt zo lekker!
Fijne feestdagen voor jou!
Sofie
Dank je wel, Tine en Sofie!