letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Puur plantaardig op Wereld Veggie Dag! vegan

penne_pompoen_vijgen_web

Vandaag is het Wereld Veggie Dag. In België probeert Eva vzw zo veel mogelijk mensen aan te moedigen om een dag lang vegetarisch te eten en om foto’s te posten van hun veggiemaaltijd. In Nederland is 1 oktober echter ook de start van de Vegan Challenge, waarbij mensen worden uitgedaagd om een maand lang puur plantaardig te eten.

Een plantaardige Wereld Veggie Dag is alvast een prima begin! Ik deel daarom graag mijn lekkerste veganistische recepten met jullie. Wist je trouwens dat je de vegan recepten op mijn blog herkent aan het symbooltje naast de titel? Als je erop klikt (of op de vegan-tag) krijg je een overzicht van alle recepten van de Groene Prinses die helemaal plantaardig zijn.

Op de boterham
Heel wat mensen weten niet goed wat je nog op de boterham kunt eten als je vlees en kaas laat staan. Mijn kruidige balletjes van cashewkaas bijvoorbeeld! En hier vind je ook nog 9 ideeën voor supersnel vegan broodbeleg.

Voor wie heimwee heeft naar de zomer…
Tofoe met een Hongaarse twist en pasta met courgette, reuzebonen en citroen zijn gerechten die nog volop naar zomer geuren. Maar toch zijn ze ook ideaal voor dit seizoen!

… of voor wie herfstingrediënten koestert
Wil je een explosie van kleur en smaak op je bord? De penne met pompoen, beukennootjespesto en vijgen is een ode aan de warme kleuren van de herfst. Bij de tijmaardappelen krijgen walnoten een glansrol; ze zitten boordevol gezonde stofjes en zijn onmisbaar voor wie plantaardig eet.
Op frisse dagen smaakt de stevige speltsoep met miso en boerenkool heerlijk.

Zoet besluit
Tot slot nog een tip voor wie van (verantwoord) zoet houdt: chocoladetaartjes met frambozen. Vind je geen frambozen meer? Dan zijn plakjes banaan een lekker alternatief.

2 Responses leave one →
  1. oktober 1, 2015

    Ha, ik had nog nooit eerder gelet om de symbooltjes in de titel! Leuk!
    Proficiat trouwens met je vermelding in de krant! (http://www.hln.be/hln/nl/39/Lekker-Eten/article/detail/2473749/2015/10/01/Deze-5-vegetarische-foodblogs-zijn-een-streling-voor-oog-en-tong.dhtml)

  2. de groene prinses permalink*
    oktober 3, 2015

    Wat leuk dat onze blogs zo lovend in de kijker worden gezet! Ook voor jou een proficiat! :-)

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS