Andijvie is in België geen bijzonder populaire groente. In Nederland staat ze vaker op het menu, vooral ‘rauw’ in stamppot. Maar men stooft de groente er ook, zodat de bittere smaak mildert.
Ik wilde eens uittesten of andijvie ook samengaat met wat exotischer smaken en ja hoor, dat gaat best. Geef er (bruine) rijst bij en eventueel wat gemarineerde blokjes tofoe voor een complete maaltijd.
Wie heeft er nog ‘exotische’ andijvie-ervaringen die het uitproberen waard zijn?
voor 2 personen (als bijgerecht)
Ingrediënten
• 1 el kokosolie
• 1 flinke el fijngehakte verse gember
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 1 krop andijvie, gewassen en de harde voet verwijderd
• 3 grote tomaten, pitjes verwijderd en grof gehakt
• 2 tl kerriepoeder
• peper en zout
• 2 el cashewnoten
• vers korianderblad, grof gehakt
Zo maak je het
Verhit de kokosolie in een kookpan. Roerbak de gember en de look tot ze geurig zijn.
Snijd intussen de andijviebladeren in fijne reepjes en doe ze mee in de pan. Stoof, met het deksel op de pan, een paar minuten tot de andijvie slinkt.
Voeg de kerrie en de tomatenblokjes toe en laat nog een tiental minuten stoven. Geven de tomaten erg veel sap vrij, laat het deksel dan van de pan, zodat het vocht inkookt.
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin.
Breng de andijvie op smaak met flink wat peper en zout. Bestrooi met de cashewnoten en het korianderblad.
Tot mijn schaamte heb ik nog nooit iets met andijvie gemaakt! Dit ziet er alvast lekker uit.
Heerlijk recept!
Dank je wel, Sylvie!
Vanavond gemaakt, fraaie combinaties ♥️👌 In combinatie met rijst en tofu klaar gemaakt.
Mijn ouders smulden van een veganistische maaltijd.
@Kati, wat fijn! Dank je wel voor je bericht! :-)
Heerlijk lekker!
Owv geen cashew&koriander in huis,
verving ik de cashewnoten door tofu,
& voegde 2 fijngesnipperde sjalotjes bij de knoflook&gember.
Dankjewel voor deze lekkere geur/smaak inspiratie!