letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Andijvie met gember, tomaat en cashewnoten vegan

andijvie met tomaat en gember ©Groene Prinses

Andijvie is in België geen bijzonder populaire groente. In Nederland staat ze vaker op het menu, vooral ‘rauw’ in stamppot. Maar men stooft de groente er ook, zodat de bittere smaak mildert.

Ik wilde eens uittesten of andijvie ook samengaat met wat exotischer smaken en ja hoor, dat gaat best. Geef er (bruine) rijst bij en eventueel wat gemarineerde blokjes tofoe voor een complete maaltijd.

Wie heeft er nog ‘exotische’ andijvie-ervaringen die het uitproberen waard zijn?

voor 2 personen (als bijgerecht)

Ingrediënten
• 1 el kokosolie
• 1 flinke el fijngehakte verse gember
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 1 krop andijvie, gewassen en de harde voet verwijderd
• 3 grote tomaten, pitjes verwijderd en grof gehakt
• 2 tl kerriepoeder
• peper en zout
• 2 el cashewnoten
• vers korianderblad, grof gehakt

Zo maak je het
Verhit de kokosolie in een kookpan. Roerbak de gember en de look tot ze geurig zijn.

Snijd intussen de andijviebladeren in fijne reepjes en doe ze mee in de pan. Stoof, met het deksel op de pan, een paar minuten tot de andijvie slinkt.

Voeg de kerrie en de tomatenblokjes toe en laat nog een tiental minuten stoven. Geven de tomaten erg veel sap vrij, laat het deksel dan van de pan, zodat het vocht inkookt.

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin.

Breng de andijvie op smaak met flink wat peper en zout. Bestrooi met de cashewnoten en het korianderblad.

3 Responses leave one →
  1. augustus 24, 2015

    Tot mijn schaamte heb ik nog nooit iets met andijvie gemaakt! Dit ziet er alvast lekker uit.

  2. Sylvie permalink
    februari 13, 2016

    Heerlijk recept!

  3. de groene prinses permalink*
    februari 19, 2016

    Dank je wel, Sylvie!

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS