letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Tortilla’s met warmoes, puntpaprika & avocado

tortilla met warmoes ©Groene Prinses
Vorig jaar ondernam ik een poging om op ons piepkleine terras warmoes te telen in potten, maar door een totaal gebrek aan zon én licht werd dat geen succes. Nu laat ik me graag verleiden door de diepgroene of kleurrijke bossen in de winkel.

Ik heb geen flauw idee of er in Mexico een groente bestaat die op warmoes of snijbiet lijkt, maar toch leek het me lekker om Mexicaans getinte warmoes in een knapperige tortilla te stoppen.

Maistortilla’s zijn niet zo gemakkelijk te vinden (ik vond die van mij – niet bio helaas – bij Albert Heijn), dus vervang ze gerust door tarwetortilla’s. De tarwetortilla’s zijn doorgaans wat groter dan de kleine maistortilla’s die ik gebruikte, dus je hebt er minder van nodig.

Eet deze tortilla’s als snack of serveer ze met een salade erbij als complete maaltijd.

voor 4-6 tortilla’s

Ingrediënten
• 6 kleine maistortilla’s (of 4 tarwetortilla’s)
• 1 ui, gesnipperd
• 1 zoete puntpaprika
• 4 flinke stengels warmoes/snijbiet (stengel + blad)
• 1 avocado
• 1 chilipeper
• 50 g geraspte kaas
• 1 tl gedroogde oregano
• 1/2 tl komijnpoeder
• 1/2 tl zoet paprikapoeder
• olijfolie
• peper en zout

Zo maak je het
Verhit een flinke eetlepel olijfolie in een kookpan en stoof de uisnippers tot ze glazig zijn.

Verwijder intussen de zaadlijsten van de paprika en de chilipeper. Hak de chilipeper fijn en snijd de paprika in smalle reepjes.

Was de warmoes en snijd de bladeren van de stengels. Snijd de stengels in kleine stukjes. Doe ze samen met de paprika en de chili bij de ui. Roer oregano, komijn en paprikapoeder erdoor. Zet het deksel op de pan en laat ca. 5 minuten stoven.

Snijd de warmoesbladeren in fijne reepjes en doe ze mee in de kookpan. Laat de groenten nog 5-10 minuten stoven tot ze zacht zijn. Roer geregeld. Breng op smaak met peper en zout.

Verwijder de pel en de pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes.

Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan (volg hiervoor de aanwijzing op de verpakking) tot ze ‘plooibaar’ zijn. Leg telkens wat kaas op de helft van de tortilla. Schep er wat van het warmoesmengsel op en leg er tot slot wat avocadoplakjes op. Vouw de lege helft van de tortilla over de vulling. Herhaal dit voor de andere tortilla’s.

Verwarm nu een beetje olijfolie in de koekenpan en bak telkens een gevulde tortilla aan beide kanten goudbruin. Houd eventueel warm in de oven terwijl je de andere tortilla’s bakt.

No comments yet leave one →

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS