Ik dacht dat het nog wat vroeg was voor courgettes, maar in mijn groentepakket zaten twee stevige, jonge exemplaren. Dan maar meteen alle zomersmaken uit de kast gehaald: verse tomaten, look, pesto, rozemarijn en oregano … In de oven smelten al die ingrediënten samen om je te belonen met een explosie van geur en smaak.
De reuzebonen zorgen voor substantie, de mozzarella voor een romige toets. Serveer met lekker vers brood, om de saus op te dippen, of met rijst.
O ja, de foto is niet echt geworden wat ik wilde, maar omdat dit gerecht zo goed smaakte, wilde ik het toch meteen posten … :-)
voor 2 personen
Ingrediënten
• ca. 3 el olijfolie
• 4 tomaten, in blokjes gesneden
• 1 teen look, fijngehakt
• 1 tl oregano (gedroogd of 1 el vers gesnipperd)
• 1 tl rozemarijn (gedroogd of vers gehakt)
• 2 kleine, stevige courgettes
• 250 g reuzebonen (geweekt en gaar gekookt)
• 100 g pesto (zelfgemaakt of kant-en-klaar uit een potje)
• 200 g mozzarella, in plakjes
• peper en zout
Zo maak je het
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpan. Voeg de tomaten, de look, de oregano en de rozemarijn toe. Laat zachtjes stoven en inkoken tot een stevige, niet al te vloeibare tomatensaus. Kruid met peper en zout.
Verwarm de oven voor tot 200° Celsius.
Snijd de courgettes in lange repen. Bestrijk ze met olijfolie en gril ze in een hete grillpan tot ze bruine strepen vertonen. Kruid ze met peper en zout.
Meng de bonen met de pesto.
Leg laagjes courgette in een ovenschaal. Verdeel de helft van het bonenmengsel erover en dan de helft van de mozzarella. Herhaal met een laag courgette, bonen en mozzarella.
Schenk de tomatensaus erover en zet 15 tot 20 minuten in de oven. Dien onmiddellijk op met een mandje kraakvers brood.
Ohh dat ziet er goed uit, die gaat zeker op mijn lijstje voor als de courgette weer in de aanbieding zijn :)