letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Omelet van raapsteeltjes (& blognieuws!)

omelet met raapsteeltjes ©Groene Prinses
Als er in ons wekelijkse groentepakket groenten zitten die je maar zelden in de winkel aantreft, ben ik altijd extra gelukkig. De afgelopen week ontdekte ik tussen de meer vertrouwde groenten bijvoorbeeld een bosje frisgroene raapsteeltjes. Ik maakte er een eenvoudige, maar smakelijke omelet mee, lekker luchtig door het opgeklopte eiwit. Nog een snelle salade en wat aardappelen uit de oven erbij, en we hadden een prima avondmaal.

Zulke makkelijke dinertjes zijn ideaal voor drukke dagen. En die dagen zijn er de laatste tijd volop. Een poosje geleden dook in mijn hoofd immers het overmoedige idee op om twee blogs tegelijk te gaan runnen. En nu is het zover. Een dikke week geleden lanceerde ik mijn gloednieuwe, tweede blog: Vol van zinnen, over boeken, schrijven, tekst en taal. Wie net als ik van boeken en van taal houdt, is dus van harte welkom om die blog te verkennen!

De Groene Prinses blijft intussen natuurlijk gewoon lekker voortdoen. Een mens kan immers niet leven van boeken alleen ;-)

voor 2 personen

Ingrediënten
• 2 el olijfolie
• 1 grote ui, gepeld en in fijne halvemaantjes gesneden
• 1 flinke bos raapsteeltjes
• 3 eieren, dooiers en eiwitten gescheiden
• 1 volledig ei
• 40 g geraspte Parmezaanse kaas
• peper en zout

Zo maak je het
Verhit één eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de stukjes ui in de olie tot ze glazig zijn.

Was de raapsteeltjes, zwier ze droog en hak ze grof.

Doe de raapsteeltjes bij de ui en stoof ze een vijftal minuten mee. Laat de groenten afkoelen.

Roer intussen het volledige ei los met de dooiers. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe.

Klop de eiwitten stijf.

Roer de afgekoelde groenten door het dooiermengsel. Kruid met flink wat peper en zout. Spatel er nu voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door.

Verhit opnieuw een eetlepel olijfolie in de koekenpan. Giet het eimengsel erin. Draai het vuur lager en laat het ei zachtjes stollen. Als de onderkant goudbruin is en het ei al wat gestold, draai je de omelet om. Laat de omelet eventueel eerst met de gebakken kant op een bord glijden, houd de pan erboven en keer dan alles samen om. Zo verklein je de kans op ‘roerei’ ;-) Bak de onderkant en dien de omelet meteen op.

One Response leave one →
  1. Storm permalink
    juni 1, 2015

    Dit probeer ik graag eens! Ik volg graag je nieuwe blog, spreekt mij alvast erg aan.

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS