letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Gezond genieten bij Kofika

kofika ©Groene PrinsesWe waren al wekenlang nieuwsgierig: er zou een nieuwe zaak komen op de hoek van onze straat … Toen op 6 januari de deuren van Kofika voor het eerst openden, was ik meteen door het dolle heen. Kofika bleek niet alleen een gezellig adresje voor koffie en thee, de lunchkaart was ook nog eens gevuld met uitsluitend biologische en vegetarische gerechten. En dat op slechts enkele meters van onze voordeur!

Intussen hebben we dit nieuwe adresje al uitgebreid getest én goedgekeurd. De koffie en de thee zijn van Cuperus. Prima kwaliteit dus. Het ontbijt, de lunchgerechten en de gebakjes – die allemaal dagvers zijn en voortdurend wisselen – worden gemaakt door Les Odettes. De gerechten zien er kleurrijk en kraakvers uit.

Ik geniet van een boterham met zoete aardappelspread, terwijl mijn tafelgenoten zich te goed doen aan een zwarte bonenburger met pastinaakfrietjes, en een stevige soep van geroosterde groenten. Beslist geen standaard lunchgerechten, maar originele creaties die je ook nog eens een super gezond gevoel geven.

Zelfs de gebakjes passen helemaal bij goede voornemens om minder te snoepen, want ze zitten vol voedzame ingrediënten en zijn lekker ‘alternatief’ gezoet. Ook voor wie raw eet, is er meestal wel iets zoets in de aanbieding.

Een heerlijke nieuwe aanwinst in Antwerpen voor wie gezond vegetarisch wil genieten!

Kofika, Doornelei 2, 2018 Antwerpen

7 Responses leave one →
 1. januari 16, 2015

  Ik ga écht nog naar Antwerpen moeten verhuizen… ;-)

 2. januari 16, 2015

  Ziet er verrukkelijk uit!
  Gaat op mijn lijstje voor een volgend bezoek aan ’t Stad!

 3. Katia permalink
  januari 16, 2015

  Ha, ook bij mij om de hoek! Goed om weten!

 4. Ward permalink
  januari 16, 2015

  Zo’n bericht maakt me blij. Ergens vind je toch nog troost in deze bange dagen.

 5. Louis permalink
  januari 21, 2015

  Wel zo een eethuisje om de hoek lijkt wel aangenaam. In februari gaat bij mij om de hoek op 50 meter van mijn deur een nieuwe bistro open. En nu afwachten maar of zij ook goede menu’s gaan voorleggen.

 6. Marc van Eijl permalink
  januari 16, 2016

  Kan ik mijn auto bij Kofika aan de Doornelei te Antwerpen makkelijk parkeren? En zo ja, waar ? Uw reactie wordt op prijs gesteld en waarvoor bij voorbaat dank !

 7. de groene prinses permalink*
  januari 16, 2016

  In het brede deel van de Karel Oomsstraat is er parkeerplaats. Helaas moet ik je wel zeggen dat de bovenstaande bespreking helemaal niet meer van toepassing is… Intussen heeft Kofika andere eigenaars en ziet de menukaart er totaal anders uit. Niet meer louter vegetarisch en lang niet zo verfijnd als vroeger. Toen Les Odettes er nog kookte, kwamen mijn vriend en ok er bijna wekelijks. Nu nog maar heel af en toe…

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS