letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Snelle maaltijdsoep met ravioli en wortelpeterselie

soep met ravioli en wortelpeterselie ©Groene Prinses
Kant-en-klaarmaaltijden haal ik zo weinig mogelijk in huis. Je weet wel: ze zijn niet gezond, duur voor wat je krijgt en meestal behoorlijk belastend voor de afvalberg. Maar soms zijn ze oh zo gemakkelijk … En er zijn momenten – ik kan het ook niet helpen – dat ik ontzettend veel zin heb in kant-en-klare ravioli. Die bestaat ook in veggie bioversie, dat maakt het al een stuk minder erg, toch? ;-)

Op dagen dat ik echt geen fut of tijd heb om te koken roer ik snel wat kant-en-klare (bio!)pesto door de ravioli, maar als ik meer tijd heb, probeer ik van de ravioli iets te maken dat lijkt op een ‘echte maaltijd’. Met wat bouillon, een handjevol groenten en een restje gare peulvruchten maak je in een mum van tijd een weldadige maaltijdsoep.

Je hoeft natuurlijk niet strikt het onderstaande recept te volgen; gebruik gerust de groenten en peulvruchten die je nog in huis hebt.

voor 2-3 personen

Ingrediënten
• 2 el olijfolie
• 1 prei, gewassen en in halve ringen gesneden
• 2 wortelen, geschild en in blokjes
• 3 stuks wortelpeterselie, geschild en in blokjes
• een paar savooikoolbladeren (liefst van de binnenkant), in reepjes
• een restje gare kikkererwten
• 1 liter lekkere groentebouillon
• 1 pakje kant-en-klare vegetarische ravioli
• peper en zout
• eventueel wat verse kruiden zoals basilicum of peterselie, grof gehakt

Zo maak je het
Verwarm de olijfolie in een grote kookpan. Stoof de prei enkele minuten. Voeg de wortel- en wortelpeterselieblokjes toe en stoof nog enkele minuten. Overgiet met de groentebouillon en laat een 5-tal minuten koken.

Voeg de kikkererwten en de savooireepjes toe en laat nog een paar minuten koken tot de groenten beetgaar zijn.

Voeg de ravioli toe en kook volgens de instructies op de verpakking.

Kruid met peper en zout.

Schep de soep in kommen en bestrooi met de gehakte kruiden.

2 Responses leave one →
  1. november 24, 2014

    Hm, ziet er goed uit!
    En wat kant-en-klaar betreft: soms ‘trakteer’ ik mezelf er eens op, met alle teleurstelling van dien, want dan smaakt het altijd veel te zoet…

  2. de groene prinses permalink*
    december 1, 2014

    Ja, vaak is kant-en-klaar een ontgoocheling hè. Maar soms, op dagen dat de fut ontbreekt, is niet hoeven koken toch ook wat waard :-)

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS