letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Lekker gelinkt: inspiratie voor wereldveggiedag

wereldveggiedag ©Groene Prinses

Vandaag, 1 oktober, is het wereldveggiedag. Dé feestdag voor alle vegetariërs, maar ook een dag om zo veel mogelijk mensen te laten proeven van de vegetarische keuken. Nog last minute inspiratie nodig? Dan bieden de onderstaande links met enkele super lekkere en niet al te moeilijke veggie recepten ongetwijfeld hulp. Lees je deze post te laat, houd hem dan alvast in je achterhoofd voor 4 oktober, want dan is het werelddierendag. Ook een dag waarop we de beestjes maar beter niet op ons bord laten belanden, toch?

• De snelle veggie paella van illyvanilly kost weinig werk en doet nog zo heerlijk aan zomer denken.
• Deze bloemkooltaart van Jonge Sla staat al zo lang op mijn lijstje van ‘nog uit te testen recepten’, maar het kwam er nog nooit van (mijn Geliefde houdt niet zo van bloemkool, dus …). Vooral de pimenton de la vera in het deeg lijkt me heerlijk!
• Een vegetarische lasagne doet het altijd goed, maar Wat maakt Suzette nu maakt hem wel erg bijzonder door een (veganistische!) bechamelsaus te maken van wortelpeterselie.
• Omdat mijn eigen chili sin carne altijd een succes is bij vegetariërs én niet-vegetariërs smokkel ik hem er ook nog even tussen.

Voor wie geen moeite heeft met blogposts in het Engels:
• De taco’s met miso, ahornsiroop en zoete aardappel van Love and Lemons zijn om duimen en vingers bij af te likken!
• Perzik en portobello in plaats van een hamburger? Yep! Het creatieve koppel van Green Kitchen Stories bewijst dat het een heerlijke combinatie is!
• Ik ben weg van reuzebonen én van citroen. Doe er nog wat venkel bij en je hebt dit bijzondere stoofpotje van 101 cookbooks.

Smakelijk!
En, nieuwsgierig als ik ben: wat staat of stond er bij jullie op tafel op wereldveggiedag?

9 Responses leave one →
 1. oktober 1, 2014

  jouw chili is hier ook een topper!

 2. de groene prinses permalink*
  oktober 1, 2014

  Dat doet me plezier, Fieke!

 3. Caro permalink
  oktober 1, 2014

  Vanavond stond er risotto met bospaddenstoelen en pompoen op tafel. Een recept uit “Verrukkelijk vegetarisch” dat ik voor ’t eerst uitprobeerde en heel erg in de smaak viel.

 4. de groene prinses permalink*
  oktober 1, 2014

  Dat klinkt lekker, Caro!

 5. oktober 2, 2014

  Dank voor de inspiratie. Ik wil zelf terug wel eens wat meer gaan uitproberen, ondanks het feit dat Kleuterzoon voor alles zijn neus ophaalt :). Misschien moet ik maar weer eens starten met één keer per week iets nieuws, en dit lijstje geeft me een duwtje in de rug ;).

 6. oktober 2, 2014

  Wacht maar tot er eens bloemkool in het groentepakket zit ;-)

 7. de groene prinses permalink*
  oktober 2, 2014

  @Prinses op de kikkererwt: veel succes met Kleuterzoon! Beetje bij beetje zal hij wel nieuwe smaken leren ontdekken, niet? (al blijft het soms zelfs bij volwassenen moeilijk ;-) )
  @Maaike: onlangs zat er bloemkool in het pakket! Hij lustte het gerechtje wel dat ik ermee maakte, maar het zal nooit zijn favoriete groente worden, denk ik… :-)

Trackbacks and Pingbacks

 1. Werelddierendag | Fiekefatjerietjes
 2. Werelddierendag – fiekefatjerietjes

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS