letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Charlie’s: een nieuw lekker adresje in Antwerpen

charlies ©Groene Prinses
Lekker laat ontbijten, smakelijk lunchen of genieten van een bijzonder kopje koffie of chocolademelk met huisgemaakt gebak erbij: bij Charlie’s kan het allemaal.

Ik beland samen met mijn zus en mijn Geliefde in dit relatief nieuwe adresje op het Antwerpse Zuid en proef er een panino met mozzarella, zongedroogde tomaatjes en rucola, vergezeld van een slaatje. Naast panini vind je op de lunchkaart ook nog quiche en verse soep met brood. De gerechtjes zijn eenvoudig, maar lekker. Meer moet dat niet zijn!

De drankenkaart biedt een stuk meer keuze. Van zelfgemaakte limonades, over cocktails, tot een zeer ruim assortiment warme dranken: biologische thee, allerlei koffievariaties en yummie chocolademelk! Ik drink een heerlijke kop donkere chocolade-amandelmelk en steel een paar hapjes taart bij Geliefde en zus. (Yep, ik ben zo’n vervelend iemand die bijna nooit zelf dessert neemt, maar dan wel wil proeven van wat haar tafelgenoten nemen ;-) )

Mijn zus vertelt dat ze ook al lekker ontbeten heeft bij Charlie’s en dat lijkt me zeer geloofwaardig wanneer ik de kaart bestudeer. Geen standaardontbijtjes met eieren en spek, maar formules waarvan ook een vegetariër gaat watertanden: groentetapenades, vijf soorten zelfgemaakte choco … Ik wil snel een keertje terugkomen voor zo’n ontbijt!

Charlie’s is gezellig, maar niet heel groot, dus als je zeker wilt zijn van een plekje kun je maar beter reserveren. Super dat er weer een nieuwe Antwerpse stek is waar het zo goed toeven is!

2 Responses leave one →
  1. oktober 16, 2014

    Hmm, klinkt heerlijk!
    Kunnen vegans er ook hun gading vinden?

  2. de groene prinses permalink*
    oktober 19, 2014

    Lunchen wordt een beetje moeilijk voor vegans, denk ik. Ontbijt kan misschien wel, hangt er een beetje van af hoe vegan de groentetapenades zijn… Misschien eens polsen bij hen? En een amandelchocolademelk drinken kan natuurlijk sowieso ;-)

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS