letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Bonte raapjes uit de wok vegan

bonte raapjes uit de wok ©Groene Prinses
Tot dusver stond er op mijn blog maar één recept waarin raapjes een rol spelen. Dat is te weinig. Raapjes mogen dan geen glansrijke, hippe groente zijn, ze zijn met hun ietwat scherpe en aardse smaak toch best bijzonder. In ieder geval bijzonder genoeg om meer dan één recept te verdienen. Dat recept, raapjessoep met kerrie, is trouwens een van de populairste gerechten op mijn blog. Daaruit leid ik voorzichtig af dat jullie meer recepten met raapjes allicht kunnen waarderen :-)

Ik serveerde deze raapjes uit de wok met gekookte rijst en vegetarische balletjes uit de biowinkel. Maar jullie kunnen vast nog andere lekkere combinaties bedenken?

voor 2 personen

Ingrediënten
• 2 el olijfolie
• 3 middelgrote raapjes, geschild en in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm
• 250 g prinsessenboontjes, gedopt en in tweeën gebroken
• 1 el gezouten kappertjes
• 4 el halfgedroogde tomaatjes
• 0,5 tl paprikapoeder

voor het sausje:
• 1 tl rijststroop
• 2 el balsamicoazijn
• 4 el warm water

• peper en zout

Zo maak je het
Week de gezouten kappertjes ongeveer een halfuur in lauw water om het teveel aan zout weg te werken. Giet ze af en spoel ze nog even goed na.

Blancheer de boontjes 5 minuten in een pan kokend, gezouten water. Giet ze af en laat ze even schrikken onder de koude kraan.

Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de raapjes ongeveer 10 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Voeg de boontjes, de kappertjes en de tomaatjes toe en roerbak nog enkele minuten.

Roer alle ingrediënten voor het sausje in een kommetje door elkaar. Giet het in de wok en roer goed.

Laat alles nog een drietal minuten sudderen tot de raapjes goed gaar zijn.

Breng op smaak met peper en zout.

3 Responses leave one →
  1. september 28, 2014

    In combinatie met aardappelen in gratin ook heel lekker.

  2. Nele permalink
    oktober 1, 2014

    Daarnet uitgeprobeerd!! Mjammie! Net zoals zo vele van je receptjes!

  3. de groene prinses permalink*
    oktober 1, 2014

    @Nele: wat leuk dat mijn gerechtje op wereldveggiedag ergens op tafel stond! :-)

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS