letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Zelfgeoogst en zelfgemaakt: giveaway!

zelfgeoogst©GroenePrinses
Zelfgeoogst en zelfgemaakt, dat smaakt
, een gloednieuw boek uitgegeven door Stichting Kunstboek,  gaat op bezoek bij een aantal Vlaamse zelfpluktuinen of CSA-bedrijfjes (CSA= Community Supported Agriculture) en toont hun aanbod van bekende en minder bekende groenten, vruchten, kruiden en eetbare bloemen. Naast de korte reportages bevat dit boek gezondheidsinformatie en pluk- en bewaartips over de verschillende groenten, vruchten en kruiden en vooral veel receptjes. Drie van die recepten zijn van mijn Groene Prinsessenhand, en wat het allemaal nog een beetje leuker maakt: ik geef een exemplaar van dit boek cadeau!

zelfgeoogst_duo©GroenePrinses
Wat moet je doen om dit boek te winnen?

• Ofwel reageer je op dit bericht en vertel je me waarom jij dit boek heel graag wilt winnen.
• Ofwel like je de facebookpagina van de Groene Prinses en deel je het facebookbericht over dit boek op je eigen facebookprofiel.
• Ofwel doe je de twee bovenstaande dingen en maak je dubbel kans!

Al wie in België of Nederland woont, kan deelnemen tot en met 21 juni 2014. Op 22 juni maak ik de winnaar bekend!

(PS: niet alle recepten in het boek zijn vegetarisch, maar toch is het ook voor vegetariërs een leuk en inspirerend boek)

34 Responses leave one →
 1. Lies Vandendriessche permalink
  juni 13, 2014

  Beste Groene Prinses,

  Sinds ik een paar jaar alleen woon heb ik de kookmicrobe helemaal te pakken. Voorlopig heb ik nog een klein tuintje, maar ook nu al probeer ik kruiden te kweken. Wat me niet altijd zo goed lukt. Vandaar dat zo’n boek superinteressant zou zijn. Want zelfgekweekt, smaakt inderdaad nog altijd het best! Ook mijn oma kweekte vroeger heel wat in eigen tuin. Ondertussen is mijn oma 102, woont bij mijn ouders in, maar houdt nog altijd van een mooie tuin, zelfgekweekt en zeker zelfgemaakt! We kunnen haar nog altijd blij maken met een zelfgemaakte taart! Alleen al om mijn oma te plezieren zou dit boek natuurlijk heel erg van pas komen.

  Veel succes nog met dit super project!

 2. Nancy Duquesne permalink
  juni 13, 2014

  Dit boek zou ik dolgraag winnen omdat het me prikkelt, en ongeduldig maakt..wil erin lezen, eruit koken…ik heb als het ware groen bloed in mijn lichaam stromen :-), ik ben dol op koken, tuinieren, verse groentjes en boeken verslinden omtrent deze thema’s…het boek is een “must have it” voor groene keukenmama denk ik .

 3. juni 13, 2014

  Wij hebben hier genoeg te oogsten, dus is het altijd leuk om nieuwe ideeën op te doen! Laat maar komen ;-)

 4. Annelies permalink
  juni 13, 2014

  Nu enkel nog maar verschillende sla soorten, radijsjes en lekkere blaadjes, maar in blije verwachting van bietjes, komkommer, courgettes, augurken, pastinaak… En nog veel meer lekkers, dus alle mogelijke inspiratie is welkom!

 5. anntje permalink
  juni 13, 2014

  Zoveel besjes en anders lekkers in mijn tuin=). Mijn handen jeuken om daar vanalles mee te maken en ik ben er zeker van dat dat mijn mannen zal smaken!

 6. Joke permalink
  juni 14, 2014

  Diep in mij zit er ook een klein groen prinsesje
  dat zich laat inspireren op zo veel mogelijk manieren.
  Dat prinsesje heeft sinds dit voorjaar voor het eerst een
  piepklein eigen tuintje, maakte voor het eerst vlierbloesemlimonade (zonder suiker),
  eet heerlijke salades uit eigen tuin,…
  Omdat dit kleine prinsesje graag wat groter en wijzer wil worden zal ze dit boek
  zeker lezen :-)

 7. juni 14, 2014

  Dit lijkt me een geweldig boek als inspiratie om na mijn studie duurzame ontwikkeling ook een pluktuin te beginnen en de wereld een klein beetje groener te maken.

 8. Chantal permalink
  juni 14, 2014

  Waw! Als die receptjes allemaal zo super zijn als die van jou zal dit boek een echt hebbedingske zijn!
  Sinds twee jaar heb ik een abonnement op een biologische zelfpluktuin!
  Nieuwe, inspirerende receptjes zijn dus altijd welkom!
  Zo’n boek mag dus gerust mijn kant op komen! ;-)

 9. Suzanne Pittoors permalink
  juni 14, 2014

  Ik ben net dit jaar begonnen om zelf wat groenten en fruit te kweken en mijn man en ik zijn fervente kokers.Dit boek lijkt ons zeer leuk te zijn om ons nog wat meer gerechtjes te leren klaarmaken zodat wij ons keukenprins en prinses mogen noemen ;-)

 10. Geebelen alice permalink
  juni 14, 2014

  We hebben veel groenten en fruit in onze tuin en het is altijd plezant om te weten hoe we ze kunnen verwerken

 11. Sophie Steegmans permalink
  juni 14, 2014

  Sinds kerstmis vorig jaar heb ik besloten om vegetariër te worden. Dit heb ik gedaan na het zien van gruwelijke beelden op internet. Ik heb nog geen seconde spijt van mijn beslissing! Thuis maak ik allerlei lekkere gerechtjes (mede dankzij jouw blog ;-) ) en sinds kort ben ik ook begonnen met een eigen groententuintje! Een echte hit in het gezin! Groetjes!

 12. Greta Fransen permalink
  juni 14, 2014

  Zelf heb ik niet zo’n groene vingers maar de kleinkinderen doen niets liever dan zelf iets planten en ze vinden het super als dit dan uitkomt en ze ervan kunnen proeven. Dit zou een heel leuk geschenk zijn.

 13. Frederic Noppe permalink
  juni 14, 2014

  We zijn nu al enkele maanden aan het denken om een deel in onze tuin te gebruiken om zelf groenten en fruit te kweken, bij deze zou het boek “Zelfgeoogst en zelfgemaakt” wel handig zijn om ons op weg te helpen

 14. Mark Truyen permalink
  juni 14, 2014

  Beste,
  Wij hebben hier in onze moestuin een groot assortiment aan groenten. Denk maar aan wortel, witte kool, rabarber,… Een heel rijk assortiment dus. Maar het belangrijkste om mee te delen is dat deze allemaal op een biologische manier geteeld worden, sproeistoffen komen er niet in! Wij willen dat onze moestuin zich op een natuurlijke wijze kan ontwikkelen en dat de natuur hiervan kan meegenieten. Het nadeel is natuurlijk dat je erg snel onkruid tussen je favoriete groenten hebt staan, maar in mijn vrije tijd vind ik het geen enkel probleem om dit onkruid grondig te verwijderen. We vinden dat biologisch geteelde groenten op de een of andere manier beter smaken!

 15. Evelyn Hardeman permalink
  juni 15, 2014

  Dit jaar heb ik een kleine moestuin aangelegd. Ik heb wel 0,0 ervaring dus is het een heel avontuur met vallen en opstaan. Alle tips zijn dus welkom. In ieder geval vind ik het zalig of verse groenten en fruit te kunnen oogsten vanuit mijn tuintje. Ook mijn dochter gaat er helemaal in op.

 16. Liesbeth permalink
  juni 15, 2014

  Dag Groene Prinses, zo’n boekje zien we wel zitten! We hebben net zelf de mooiste moestuinbak van ecologisch hout ineen geknutseld. Dinsdag nog naar de markt voor plantjes en dan eventjes wachten en het koken kan beginnen :)

 17. Annick permalink
  juni 15, 2014

  Hi Groene Prinses,

  Ik volg je blog reeds geruime tijd. Hij werkt zeer inspirerend. Menig receptjes zijn hier reeds op de ruime familietafel verschenen. Een vegetarische ‘schone’ dochter noopt mij om nog iets meer vegetarisch te koken dan we gewoon waren. De blog kan soms aanzetten om alles een iets feestelijkere, hippere tint te geven.
  Maaaaar ! Het boek zou ik héééééél graag winnen, opdat ik het zou kunnen gebruiken in mijn lessen. Ik ben lesgever Ecologische Siertuin voor VELT. Boeken als deze kunnen heel wat mensen aanzetten om ook zelf iets intensiever te gaan tuinieren, oogst te verwerken… te genieten van wat de tuin geeft en vooral om Samentuinen nog “aanstekelijker” te maken.

  Succes,

  Annick

 18. Rita permalink
  juni 15, 2014

  We hebben een tuin met groenten, pompoenen, aardbeien, rabarber,… Dit boek zou welkom zijn om nieuwe recepten uit te proberen.

 19. juni 15, 2014

  Ik vind het gewoon geweldig om van niets iets fantastisch te zien groeien. Je hoeft echt geen vegetariër te zijn om een moestuin te hebben. En met een bloemenbak kan je al van start gaan. Hoewel al een beetje ervaring, zijn tips steeds welkom. Leuk dat het ook een combinatie is met recepten, zodat je ineens weet wat je met je oogst moet aanvangen ;-)

 20. dejongh permalink
  juni 15, 2014

  lijkt me heel interessant.Dit boek mag bij mijn collectie niet ont-
  breken

 21. Kathy Groeninck permalink
  juni 15, 2014

  T ziet er een pracht van een boek uot. Ik ruik de aardbeien al bijna.

 22. Eva permalink
  juni 15, 2014

  Hoi, zou super graag winnen, zo kan ik langer van mijn zomergroentjes genieten.

  Eva

 23. de groene prinses permalink*
  juni 15, 2014

  Wauw, zoveel leuke reacties hier! Voor alle duidelijkheid: het boek gaat niet over tuinieren! Wél over zelfpluktuinen, wat je daar kunt oogsten en hoe je die oogst lekker kunt verwerken. Ben je op zoek naar interessante boeken over (ecologisch) moestuinieren, kijk dan eens hier: http://www.velt.be/publicaties

 24. Ilse permalink
  juni 16, 2014

  Dit boek zou een aanwinst zijn voor mijn boekenkast en een inspiratie om het fruit, de groenten en de kruiden uit onze tuin te verwerken.

 25. deschamps permalink
  juni 16, 2014

  LIJKT MIJ ECHT TERUG GAAN NAAR DE TIJD VAN VROEGER WAAR ALLES NOG ZO PUUR WAS DAAROM ZOU IK GRAAG HET BOEK WINNEN

 26. Els permalink
  juni 16, 2014

  Lijkt mij leuk om nieuwe tips te krijgen om van mijn eigen kleine oogst te genieten

 27. Dorme Ronny permalink
  juni 16, 2014

  Mijn vrouw is een keukenprinses,en houd van verse en geplukte producten,nooit te oud om iets bij te leren.

 28. Steven permalink
  juni 17, 2014

  Hallo,
  wij zijn altijd op zoek naar boeken om inspiratie op te doen en de lekkere dingen uit onze moes- en fruittuin klaar te maken!

  Groetjes,

 29. Eva permalink
  juni 17, 2014

  mmmmmmm, als alle receptjes zo zijn als die van jou, klinkt dat heel goed! Ik vind het altijd jammer als ik eten moet weggooien, maar ik ken bijna geen lekkere bewaarreceptjes en de diepvries is niet altijd een uitkomst, dus misschien dat dit boek wel dergelijke receptjes bevat om mij op weg te zetten. Tips om eten beter te bewaren interesseren me ook: ik sprokkelde hier en daar al wel enkele tips bijeen maar vond nog geen samenvatting… Lijkt me een zalig boek om eens lekker in te snuisteren en om van te smullen!

 30. Corinne T permalink
  juni 19, 2014

  Ik ben niet echt een grote fan van tuinieren.. Tenzij je er tijdens het tuinieren van kan snoepen..
  Ik ben dol op planten van vrucht en groente dragende planten! Bloemen zijn minder mijn ding.. ;)
  Ook verwerk ik die dingen daarna dan heel graag om dan te stoefen: Helemaal zelf gemaakt en geoogst! van begin tot eind! :D

  Groetjes

 31. Sander permalink
  juni 20, 2014

  Ik zou dit boek graag winnen als cadeau voor mijn zus die net bevallen is. Lijkt me ideale leeslectuur om de baby een gezonde start te geven!

 32. sara permalink
  juni 20, 2014

  Als je zo lief bent me te laten winnen; dan beloof ik op mijn blote knietjes ein-de-lijk eens naar de pluktuin Purfruit te gaan om me te laten gaan tussen hun bessenstruiken.
  Nou ja, ook als je me niet laat winnen, beloof ik eigenlijk plechtig er eens heen te gaan ;-)
  Om maar te zeggen: het boek is welkom in de collectie!

 33. barbara permalink
  juni 22, 2014

  IK ZOU DIT BOEK HEEL GRAAG WINNEN OMDAT IK SEDERT ENKELE JAREN AAN HET MOESTUINIEREN BEN GEGAAN

  DIT JAAR DENK IK VOOR HET EERST EEN REDELIJKE OOGST TE HEBBEN VAN COURGETTEN EN TOMATEN EN OOK DE SNIJBONEN EN ANDIJVIE STAAN TE WACHTEN

  NU HET MISSCHIEN EINDELIJK ZAL LUKKEN EEN BEETJE OOGST TE HEBBEN HEB IK UITERAARD INSPIRATIE NODIG OM DIT ALLES TE VERWERKEN

  DUS DIT BOEK ZOU HEEL ERG VAN PAS KOMEN

 34. Nelly permalink
  juni 22, 2014

  Ik vind het ook fijn om zelfgekweekte groenten en fruit te verwerken. Het boek zal me misschien nieuwe ideeën geven of andere recepten te ontdekken. Het zou alvast leuk zijn iets nieuws uit te proberen

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS