letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Lente in Antwerpen

tinsel©Groene Prinses
Na een paar erg drukke weken, met helaas veel te weinig tijd om blogposts te schrijven, genoot ik afgelopen woensdag samen met mijn Geliefde van een zonnig dagje vakantie in eigen stad. Ook al verontrust het me een beetje dat de seizoenen meer en meer lijken te verdwijnen, ik omarm het zomerse lenteweer met veel enthousiasme.

We wandelden naar de Vlaamse Kaai om er te ontbijten bij Tinsel, een sympathiek ontbijt- en lunchadresje op het Antwerpse Zuid. Je kunt er kiezen uit verschillende samengestelde ontbijtjes of ‘losse’ gerechten en ook voor vegetariërs is er heel wat keuze. Ik twijfelde even of ik voor de pannenkoekjes met fruit en ahornsiroop zou gaan, maar koos uiteindelijk voor de wat gezondere granola en een broodmix met beleg. Nog een versgeperst sinaasappelsap en een earl grey thee erbij en mijn ontbijtje was compleet. Mijn Geliefde koos voor een ‘kant-en-klaar’ ontbijt waarbij brood, hartig en zoet beleg, croissant, koffie en sap waren inbegrepen.

Bij Tinsel moet je zelf bestellen aan de bar, maar met de invulblaadjes waarop je je bestelling kunt noteren, gaat dat vanzelf.

Mijn granola was een kleurrijke mix van fruit, Griekse yoghurt, knapperige granola en ahornsiroop. Dat Tinsel zelf brood bakt, verdient ook een pluspunt!

antwerpen linkeroever©Groene Prinses
Het ontbijt gaf ons voldoende energie om langs de Kloosterstraat naar de voetgangerstunnel te wandelen en over te steken naar de andere kant van de Schelde. Kuierend langs het water en kijkend naar de Antwerpse skyline voelden we ons eventjes helemaal op vakantie. Toerist spelen in je eigen stad is beslist een aanrader!

2 Responses leave one →
 1. laetitia jansseune permalink
  april 10, 2014

  Groot gelijk hebben jullie: toerist in eigen stad is een fijne ervaring met een kleine voetafdruk bovendien!
  En Tinsel gaan we zeker uitproberen (net als geregeld wat van je heerlijke receptjes)!
  Bedankt! en tja, deze onverwachte zomerdagen… Vorig jaar: onverwacht lange en sneeuw- en ijsrijke winterdagen …. het voelt niet helemaal ok- maar het valt te nemen zoals het is en als het fijn is, dan is dat ook maar zo en dus om ook van te genieten!
  Dag!

 2. mei 24, 2014

  Ziet er heerlijk uit! Dank voor de tip!

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS