Een bijzonder voedzaam en lekker soepje dat boordevol gezonde ingrediënten zit. Spelt, boerenkool en miso leveren samen een hoop vitaminen en mineralen. Ideaal dus om de winter te doorstaan! Voorgekookte speltkorrels vind je in natuurvoedingswinkels. Ze zijn super handig, omdat ze in een mum van tijd gaar zijn. Je kunt natuurlijk ook gewone speltkorrels gebruiken, maar die moet je dan wel eerst beetgaar koken voor je ze aan de soep toevoegt.
voor 2-3 personen
Ingrediënten
• 1 el olijfolie
• 1 kleine ui, gesnipperd
• 2 grote wortels, geschild en in blokjes
• 3 stengels groene selderij, vezels verwijderd en in blokjes
• ca. 5 bladeren boerenkool
• 75 g voorgekookte speltkorrels
• 1 tl tijm
• 1 l hete groentebouillon
• 1 flinke el lichte miso
• versgemalen zwarte peper
Zo maak je het
Doe de olijfolie in een grote kookpan en stoof de uisnippers hierin glazig. Voeg de wortel- en selderijblokjes toe en laat met een deksel op de pan ca. 10 minuten stoven.
Roer de tijm erdoor en voeg de groentebouillon toe.
Doe de speltkorrels in de soep en laat 10 minuten koken.
Verwijder de harde nerven van de boerenkool en snijd het blad in reepjes. Voeg de boerenkool toe aan de soep en laat nog 5 à 10 minuten koken, tot de groenten zacht zijn.
Roer de miso door de soep en laat ze nu niet meer koken. Breng op smaak met peper, en eventueel wat zout (aangezien bouillon en miso al zout zijn, is extra zout waarschijnlijk niet nodig).
Dien onmiddellijk op!
Deze soep is superlekker!!!
Groet,
Ine
Dank je wel, Ine! Blij dat ze gesmaakt heeft!
Ah, deze soep zou me best smaken. Weliswaar zonder de spelt (zie mijn voorgaande blog hierover) maar het is vooral de miso die me nieuwsgierig maakt. Heb er nog nooit iets mee gedaan. Dat wordt de hoogste tijd dus.
@Nell: tja, of je van spelt houdt of niet is natuurlijk iets heel persoonlijks. Zelf vind ik spelt heel lekker, maar ik heb het dan weer moeilijker met bepaalde andere granen. Gerst vind ik bijvoorbeeld niet zo smakelijk… Veel plezier met het uitproberen van de miso! :-)