letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Liebster Award!

LiebsterAwardLogoGisteren belandde er een leuk mailtje in mijn mailbox: Fiekefatjerietjes heeft me genomineerd voor een Liebster Award. Een wat?! Een Liebster Award… Het is een nominatie die wordt doorgegeven van blog tot blog, zodat bloglezers tal van nieuwe leuke blogs leren kennen. Hoe het werkt? Ik beantwoord de 11 vragen die ik kreeg van Fiekefatjerietjes en ik verzin zelf 11 nieuwe vragen. Die nieuwe vragen stuur ik naar 5 bloggers die ik zelf nomineer. Voilà! Het klinkt moeilijker dan het is :-) Lees hieronder mijn antwoorden, mijn vragen en de 5 blogs die ik jullie aanbeveel!

1. Met welk gebak kan men je blij maken op je verjaardag?
Een intense, diepbruine, zachte, enigszins vochtige chocoladetaart is een waar genot. Een paar frambozen erbij zorgen voor het perfecte contrast!

2. Welke stad zou je graag eens in een culinaire context bezoeken?
In New York wil ik weleens op culinaire ontdekkingstocht gaan. En Milaan staat ook hoog genoteerd op mijn ‘to eat’-lijstje (zie vraag 4).

3. Stel dat je één dag mocht koken met een bekende kok, wie zou je dan kiezen?
Yotam Ottolenghi mag me beslist leren goochelen met kleur en smaak! Al vrees ik dat koken met een bekende kok me veel te veel stress zou bezorgen :-)

4. In welk restaurant (wereldwijd) zou je graag eens gaan eten?
Joia in Milaan, een vegetarisch restaurant met een Michelin-ster!

5. Wat is je favoriete kookboek?
Er zijn er zoveel… Puur Vegetarisch van Paul Gayler, Plenty van Ottolenghi, de kookboeken van Celia Brooks Brown…

6. Wat zijn je favoriete kookblogs?
Love and lemons, Green kitchen stories, Have cake will travel

7. Als je zelf je droomkeuken zou mogen ontwerpen / inrichten, hoe zou die er dan uitzien?
Ik droom vooral van een keuken waar heel veel licht binnenvalt. Een groot aanrecht met een marmeren blad zou ik ook wel kunnen appreciëren, en veel kastjes om een ruim assortiment aan potten en pannen en servies in alle maten en kleuren in kwijt te kunnen. Het smeg-fornuis waar ik nu al op kook, moet er ongetwijfeld ook een plekje in krijgen.

8. Is er iets dat je absoluut niet lust?
Kaas. Behalve wanneer die kaas gesmolten is. En voor echte Parmezaanse kaas maak ik graag een uitzondering.

9. Stel: je moet iets klaarmaken voor een bekend/belangrijk/invloedrijk persoon. Wat zou je dan maken?
Dat hangt een beetje van de persoon af :-) Ik zou in de eerste plaats graag weten wat die persoon graag lust of absoluut niet. En verder zou ik heel erg mijn best doen om te bewijzen dat een vegetarische maaltijd tongstrelend kan zijn.

10. Wat heb je nog nooit klaargemaakt en beloof je klaar te maken in 2014?
Ik heb nog nooit zelf crème brûlée gemaakt, terwijl ik er verzot op ben. Maar ik waag me niet aan een belofte…

11. Wat staat er op je verlanglijstje voor Kerst?
Een crème brûlée-brandertje? :-)

Op deze vragen mogen mijn genomineerden een antwoord geven:
1. Wat zijn je 3 favoriete ingrediënten?
2. Welk vegetarisch gerecht reken je tot je toppers?
3. In welk restaurant (al dan niet in het buitenland) kun je volgens jou uitstekend vegetarisch eten?
4. Wat vond je als kind absoluut niet lekker en vind je nu niet te versmaden?
5. Welke groente vind jij ondergewaardeerd?
6. Welk keukenattribuut zou je niet meer kunnen missen?
7. Welk land vind je in culinair opzicht het interessantst?
8. Wie is jouw culinaire voorbeeld?
9. Wat mag er niet ontbreken op het kerstmenu dit jaar?
10. In welke winkel in België of Nederland moet een foodie beslist eens op ontdekkingstocht gaan?
11. Met welk ingrediënt zie je de Groene Prinses graag eens aan de slag gaan?

Dit zijn de blogs die ik graag een Liebster Award geef:
Wat maakt Suzette nu
De Yummyblogsisters
Ma vie en vert
In de keuken
Food before brains

No comments yet leave one →

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS