letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Orzo met Chick’Pieces en kruidige saus vegan


Doorgaans ben ik niet zo’n fan van vegetarische producten die men zo veel mogelijk op vlees doet lijken. Na jaren zonder vlees spreken de smaak en de textuur van vlees me namelijk totaal niet meer aan. Ik verkies dan ook beslist een geurig peulvruchtenstoofpotje boven een of andere gearomatiseerde burger. Al ga ik wel geregeld overstag voor veggie spaghetti ‘bolognese’ of een vol au vent :-) En ik moet toegeven dat mijn nieuwsgierigheid – er zijn mensen die beweren dat ik daarvan een overdosis heb – soms groter is dan mijn argwaan tegenover ‘nepvlees’.

Dus toen ik las dat Delhaize sinds enige tijd over ‘The Irresistible Vegetarian Chick’Pieces’ van Greenway beschikt, broedde ik meteen op een receptje. Die Chick’Pieces, blokjes op basis van het vegetarische product Beeter®, lijken uiterlijk echt verdacht hard op stukjes kip en ik ging er dan ook enigszins aarzelend mee aan de slag.

Het verdict? Wel, ik kan me de echte smaak van kip allang niet meer herinneren, dus ik weet niet in hoeverre de blokjes op het ‘origineel’ lijken. Ze hebben in ieder geval een behoorlijk vlezige structuur. Ze zullen hier allicht niet elke week op het menu staan, maar zo nu en dan passen ze misschien wel in een gerechtje… Voor wie niet te vinden is voor deze Chick’Pieces: je kunt deze pasta ook perfect zonder maken, of de blokjes vervangen door wat gemarineerde tofoe.

voor 2 personen

Ingrediënten
• 250 g orzo (of andere kleine pasta)
• 1 pakje  The Irresistible Vegetarian Chick’Pieces – Traditional
• 2 handenvol gedopte verse tuinbonen
• 2 dl (soja)room
• een half bosje bieslook, gesnipperd
• 1 bosje peterselie, fijngehakt
• 1 bosje koriander, fijngehakt
• 1 tl instant bouillonpoeder
• olijfolie
• peper en zout

Zo maak je het
Breng water de kook voor de pasta. Voeg als het water kookt een flinke schep zout toe. Breng een andere pan met water aan de kook voor de tuinbonen. Blancheer de gedopte tuinbonen gedurende ca. 3 minuten in kokend, gezouten water en giet ze  onmiddellijk af. Laat de bonen enigszins afkoelen en duw ze dan uit hun vliesjes. Zet de bonen opzij.

Verhit wat olie in een hapjespan en bak de Chick’Pieces al roerende bruin. Blus met de room. Voeg het bouillonpoeder en de tuinbonen toe en laat de saus eventjes zachtjes pruttelen.

Kook intussen de orzo beetgaar en giet hem af. Roer de verse kruiden en de orzo door de saus en breng op smaak met peper en zout.

Niet-veganisten kunnen eventueel nog wat versgeraspte Parmezaanse kaas toevoegen.

No comments yet leave one →

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS