Eigenlijk zou ik rond deze tijd van het jaar volop desserts moeten maken met aardbeien en rabarber, om er dan buiten in een heerlijke lentezon van te genieten. En akkoord, het weer van vandaag zou daar nog wel enigszins bij passen. Maar al dat gemiezer van de afgelopen week, deed me eerder verlangen naar troostende herfstsnoepjes…
Daarom creëerde ik deze bonbons van amandelen en gedroogde kersen, gehuld in chocolade en geraspte kokos. Geen kokosliefhebber? Gebruik dan amandelschilfers of chocoladehagelslag in de plaats.
voor ca. 15 bonbons
Ingrediënten
• 100 g blanke amandelen
• 100 g gedroogde kersen
• 1 el honing (of granenstroop voor veganisten)
• 100 g pure chocolade van uitstekende kwaliteit
• ca. 75 g geraspte kokos
Zo maak je het
Maal de amandelen en de kersen in een keukenrobot tot fijne kruimels. Mix de honing erdoor. Het resultaat moet een stevige, ietwat kleverige pasta zijn. Is het mengsel nog wat te droog? Voeg dan enkele druppels water toe. Overdrijf niet met dat water, want je pasta wordt al snel te nat!
Rol kleine balletjes van het amandel-kersendeeg en laat ze ongeveer een half uur opstijven in de koelkast.
Smelt de chocolade au bain-marie. Strooi de geraspte kokos in een diep bord.
Haal telkens een balletje door de chocolade (met behulp van een vork bijvoorbeeld) en wentel het dan onmiddellijk door de kokos. Laat de balletjes opstijven op bakpapier tot de chocolade weer hard is.
Mmm, dat ziet er heerlijk uit! Dank voor het recept; ik ga het zeker binnenkort eens proberen…