letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Brunch!

Bij elk feest past een andere soort maaltijd. Kerstmis vraagt om een uitgebreid driegangenmenu en verjaardagen vier ik graag met taart en thee in de namiddag. Bij Pasen hoort wat mij betreft dan weer onmiskenbaar een brunch. Eitjes – zowel van de kip als de paashaas – verschijnen zo goed als zeker op de tafel, maar een brunch biedt nog zoveel meer mogelijkheden…

Voor wie nog op zoek is naar last minute-brunchinspiratie is er het zeer toepasselijk getitelde boek Brunch! Uit de keuken van de zussen. Die zussen zijn Els en Iris Debremaeker, ook wel de yummyblogsisters. Met veel enthousiasme presenteren ze zes brunches – eentje per twee maanden – rond thema’s als ‘Scandinavië’, ‘Moederdag’ en ‘Girly tea party’. Een paasbrunch vind je niet expliciet in het boek, maar wél tientallen ideeën die je zullen helpen om zo’n brunch in elkaar te toveren.

De meeste recepten in het boek zijn erg eenvoudig te maken, maar als je toch wat meer uitdaging wilt, kom je zeker ook aan je trekken. Brunch! is geen vegetarisch kookboek, maar veggies zullen er toch een hoop lekkers in ontdekken. Ik liet me al verleiden door het bananenbrood met chocolade en noteerde alvast de volgende recepten op mijn nog-uitproberen-lijstje: salade met radijsjes, komkommerkruid en vanille-kaneelolie (o jee, wat klinkt dat lekker!); trifle met kersen en witte chocolade; bruschetta met ricotta en bloedsinaasappel; quiche caprese; olijvencake met kruiden; en warme appelcider met kaneel.

Wat ik zo leuk vind aan dit boek is dat Els en Iris niet alleen aandacht besteden aan smakelijke gerechten en goed uitvoerbare recepten, maar dat ze ook oog hebben voor de omkadering: de verhalen en herinneringen die met eten zijn verbonden, mooi gedekte tafels, en een gezellige sfeer die uitnodigt om met vrienden en familieleden te genieten. Je merkt dat de zussen met veel graagte aan dit heel persoonlijke boek hebben gewerkt én dat ze met evenveel enthousiasme in de keuken staan. Dat enthousiasme werkt hoe dan ook aanstekelijk…

No comments yet leave one →

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS