Op een druilerige sneeuwdag kan een kleurrijke salade wonderen doen. Ik durf zelfs bijna te zeggen dat deze salade me lichtjes euforisch maakt. Hij is namelijk niet alleen super eenvoudig, de avocado, sinaasappel en waterkers geven ook nog eens een ware vitamineboost. Al wat je nodig hebt om het laatste beetje winter te trotseren!
Hoeveel je van deze salade moet maken, hangt wat af van hoe je hem serveert. Ik at deze volledige portie als lunch met brood erbij. Maak je er een voor- of bijgerecht van, dan kun je er allicht met z’n tweetjes van smullen.
Ingrediënten
• 1 bosje waterkers
• 1 avocado (mooi zacht, maar niet overrijp!)
• 2 bloedsinaasappelen
• 1 flinke el pijnboompitten
voor de dressing:
• 1 tl vers geraspte gember
• 1 el mirin (vervang eventueel door honing of granenstroop)
• 1 el rijstazijn
• 1 el olijfolie
• peper & zout
Zo maak je het
Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Was de blaadjes en zwier ze droog.
Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en verwijder de schil. Snijd de avocadohelften in plakjes.
Snijd van de bloedsinaasappelen boven- en onderaan een klein stukje af, zodat de sinaasappelen stevig op je groenteplank staan. Snijd nu van boven naar onderen telkens repen schil weg, zodat je enkel het rode vruchtvlees overhoudt. Snijd de sinaasappelen vervolgens in plakjes en verwijder eventuele pitjes.
Meng alle ingrediënten voor de dressing. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan onder voortdurend roeren, tot ze lichtjes bruin kleuren.
Doe de waterkers in een kom, schik de avocado- en sinaasappelplakjes erop en schenk de dressing erover. Bestrooi de salade met de pijnboompitten.
Geniet!
Oh, dat ziet er weer zo lekker uit! Ik heb ‘em gepind voor één van de volgende weken!
Net als Leen: ziet er weer heel lekker uit! wordt deel van m’n verjaardagsdineetje. + ik heb al zoveel reclame voor je gemaakt – gewoon mondeling-, maar dit keer stuur ik het écht door.
Wat fijn een reële prinses te kennen !
Laetitia
Dank je wel, Leen en Laetitia voor jullie fijne reacties!
Ziet er goed uit :) Salades met avocado’s zijn sowieso echt lekker ’s middags door een salade!
Heerlijk slaatje is dit. Ik heb dit net voor ons gezin klaargemaakt met geroosterde amandelschilfers ipv pijnboompitjes, en verder met gebakken haloumi met rijst. Wat een bom van smaken! Ik kan het iedereen aanraden.
Dank je wel voor de fijne reactie, Matthias! Heel fijn dat jullie ervan genoten hebben!