Dit beleg op basis van rauwe spruitjes belandt al enkele jaren geregeld op mijn boterham, maar toch kwam het er nooit eerder van om het op dit blog te zetten. Misschien wel omdat dit zo’n belachelijk eenvoudig gerechtje is dat ik nooit de moeite nam om er foto’s van te maken. Maar soms zijn het net die belachelijk eenvoudige gerechtjes die ons het meest plezier verschaffen… Zelfs als je niet zo’n spruitjesfan bent, vind je dit wellicht toch lekker. Het kerriepoeder en de mayonaise temperen de spruitjessmaak namelijk heel erg.
voor een mooi potje vol
Ingrediënten
• 200 g spruitjes (ongekookt!)
• ca. 3 el mayonaise
• 1 tl kerriepoeder, of meer of minder naar eigen smaak
• peper
• zout
Zo maak je het
Maak de spruitjes schoon, snijd de harde voetjes eraf en haal eventueel de buitenste blaadjes weg. Snijd de spruitjes in vieren en doe ze in een blender. Hak de spruitjes tot heel fijne ‘kruimels’. Roer de mayonaise en het kerriepoeder door de spruitjes tot je een smeuïg mengsel hebt. De hoeveelheden mayonaise en kerriepoeder zijn slechts richtlijnen, test zelf uit wat je het lekkerst vindt. Breng verder op smaak met peper en zout. Smeer dit beleg op brood, toastjes of crackers.
Hej groene prinses, dit vind ik inderdaad de meest geweldige recepten: een combinatie die je nooit verwacht, waar je nooit aan denkt en die je daarmee ook nooit zou proeven… totdat jij er mee opdaagt :-)
Ik heb het nog niet getest, maar ik kan niet wachten tot we spruitjes in onze wekelijkse eco-box krijgen!
Een dikke merci uit een fris Zweden, Isolde
Dat is een mooi compliment, Isolde! Dank je wel! En laat het smaken daar in Zweden! ;-)
Als het nog maar de helft zo lekker is als uw tomaten-tofu-smeersel, ben ik fan!
En rauwe spruitjes zijn heerlijk!
Lijkt me erg lekker, ga het zo maken (heb net zelf mayonaise gemaakt en heb nl. spruitjes in huis). Hoelang blijft het ong. goed in de koelkast?
@Greetje: oeps, sorry voor de late reactie… Intussen heb je zelf misschien al ondervonden hoe lang het goed blijft? ;-) Ik weet het zelf niet precies, omdat ik het meestal snel opeet. Veel langer dan drie dagen zou ik het niet bewaren, denk ik…
Net gemaakt en geproefd. Heel lekker, de moeite om het ook eens te proberen!
Ja, ik ben zo een van die niet-spruitjesfans. Maar de eenvoud van het recept, een grote hoeveelheid spruitjes in da house en een grote nood aan lekker broodbeleg hebben me verleid. En wat was me dat? Op 5 minuten klaar en mmmmmmmmmmmmmm.
Dank je!