letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Penne al’arrabiata vegan


De laatste pepertjes uit mijn minimoestuin belandden in een eigen versie van de Italiaanse klassieker penne al’arrabiata. Ooit at ik een arrabiata in een Oostends restaurantje die zó scherp was dat ik er haast misselijk van werd. Niet zo verwonderlijk: de pasta bulkte van de pepertjes, pitjes inclusief. Ik heb mijn gerecht liever matig pikant, dus verwijder ik de pitjes. Pas de hoeveelheid pepers gerust aan naar eigen smaak. De ene peper is ook de andere niet, dus vaak is het een kwestie van uitproberen…

Wil je dit pastagerecht tot een volwaardige maaltijd maken, stoof dan wat extra groenten mee (wortelen of paprika bijv.) en voeg er wat gare kikkererwten aan toe.

voor 2 personen

Ingrediënten
• 250 g penne
• 1 el olijfolie
• 2 rode pepertjes, pitjes verwijderd en fijngehakt
• 1 blik kerstomaten
• 1 teen look, fijngehakt
• 1 el sojasaus (shoyu)
• 1 el balsamicoazijn
• 1 tl ruwe rietsuiker
• peper en zout
• verse basilicum (optioneel)
• verse geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

Zo maak je het
Verhit de olijfolie in een kookpan en bak de fijngehakte pepertjes enkele tellen. Voeg de tomaten, de look, de sojasaus, de balsamicoazijn en de suiker toe en laat met het deksel op de pan ca. 20 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.

Kook de penne beetgaar. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer de gare pasta erdoor. Bestrooi elke portie met gescheurde basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas, indien gewenst. Veganisten kunnen de kaas vervangen door wat krokant gebakken broodkruim.

2 Responses leave one →
  1. Sandra permalink
    maart 10, 2015

    Jou versie lijkt me al heerlijk! Maar ik en mijn echtgenoot eten graag : hoe heter hoe beter…
    En we wonen vlakbij Oostende. Kun je ons het restaurantje noemen?

  2. de groene prinses permalink*
    maart 11, 2015

    @Sandra: het restaurantje heet ‘Zeezotje’, maar het is echt al jaren geleden, hoor. Ik ben niet zeker of het er nog is, en al helemaal niet of ze er nog altijd dezelfde pasta serveren :-)

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS