letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Pasta met courgette, reuzenbonen en citroen vegan


Jullie hebben het ongetwijfeld al gemerkt: de groene prinses is een beetje lui de laatste tijd… De keren dat ik de afgelopen weken op restaurant belandde in de plaats van achter mijn fornuis zijn allang niet meer op twee handen te tellen en als ik dan eens in de keuken stond, had ik steevast geen fut om foto’s te maken van mijn creaties. Met dit erg eenvoudige pastagerechtje hoop ik mijn blogafwezigheid toch een beetje goed te maken ;-)

Wie een eigen moestuin heeft, oogst op dit moment wellicht een overvloed aan courgettes. Ga op zoek naar kleine, stevige exemplaren. Ze smaken heerlijk in combinatie met romige bonen en een vleugje citroen!

voor 2 personen

Ingrediënten
• 1 el olijfolie
• 2 kleine, stevige courgettes
• 1 teen look, gepeld en fijn gehakt
• 250 g gare witte reuzenbonen (uit blik, of geweekt en gekookt)
• 2 dl (soja)room
• geraspte schil van 1/2 citroen (onbespoten!)
• een flinke handvol basilicumblaadjes, gescheurd
• peper en zout
• 250 g spaghetti of andere pasta

Zo maak je het
Snijd de courgettes in plakjes en dan in heel kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een diepe pan. Laat de courgetteblokjes hier samen met de look in stoven tot ze zacht zijn.

Voeg de bonen, de room en de geraspte citroenschil toe en laat de saus een 10-tal minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de saus door de gare spaghetti en bestrooi met de gescheurde basilicumblaadjes.

Niet-veganisten kunnen nog wat vers geraspte Parmezaanse kaas toevoegen.

10 Responses leave one →
  1. september 2, 2012

    Dat van die courgettes is nog een understatement. Gelukkig lust ik graag courgettes.

  2. Nikol permalink
    september 2, 2012

    lijkt superlekker, gemakkelijk en vlug klaar. ga ik zeker proberen, courgettes en pasta zijn 2 lievelingsingrediëngten.

  3. september 3, 2012

    Dit recept -min of meer- probeer ik vandaag. Echt een goed idee die courgette in de pasta.

  4. de groene prinses permalink
    september 3, 2012

    Laat me weten of het lekker was! ;-)

  5. Maite permalink
    september 4, 2012

    Heb het receptje gisteren uitgeprobeerd, en iedereen vond het lekker!

  6. de groene prinses permalink
    september 4, 2012

    Ha, da’s leuk, Maite!

  7. Marike permalink
    september 5, 2012

    Oeh! Wat was dat lekker zeg! Ook ons zoontje van 1,5 heeft ervan zitten smullen :-) Lijkt me ook lekker met kikkererwten ipv de reuzenbonen!

  8. de groene prinses permalink
    september 5, 2012

    Leuk dat het ook bij kleine kindjes in de smaak valt! :-) En met kikkererwten lijkt het me inderdaad ook lekker!

  9. Barbara permalink
    september 12, 2012

    Verrassend lekker! Ook mijn kleine meid at vlotjes haar bordje leeg :-)

  10. Joke permalink
    maart 8, 2013

    Smaakte prima! Ik had alleen geen verse basilicum, dus oregano en verse peterselie aan toegevoegd.
    En helemaal niet veel werk! Zo klaar.

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS