Jullie hebben het ongetwijfeld al gemerkt: de groene prinses is een beetje lui de laatste tijd… De keren dat ik de afgelopen weken op restaurant belandde in de plaats van achter mijn fornuis zijn allang niet meer op twee handen te tellen en als ik dan eens in de keuken stond, had ik steevast geen fut om foto’s te maken van mijn creaties. Met dit erg eenvoudige pastagerechtje hoop ik mijn blogafwezigheid toch een beetje goed te maken ;-)
Wie een eigen moestuin heeft, oogst op dit moment wellicht een overvloed aan courgettes. Ga op zoek naar kleine, stevige exemplaren. Ze smaken heerlijk in combinatie met romige bonen en een vleugje citroen!
voor 2 personen
Ingrediënten
• 1 el olijfolie
• 2 kleine, stevige courgettes
• 1 teen look, gepeld en fijn gehakt
• 250 g gare witte reuzenbonen (uit blik, of geweekt en gekookt)
• 2 dl (soja)room
• geraspte schil van 1/2 citroen (onbespoten!)
• een flinke handvol basilicumblaadjes, gescheurd
• peper en zout
• 250 g spaghetti of andere pasta
Zo maak je het
Snijd de courgettes in plakjes en dan in heel kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een diepe pan. Laat de courgetteblokjes hier samen met de look in stoven tot ze zacht zijn.
Voeg de bonen, de room en de geraspte citroenschil toe en laat de saus een 10-tal minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de saus door de gare spaghetti en bestrooi met de gescheurde basilicumblaadjes.
Niet-veganisten kunnen nog wat vers geraspte Parmezaanse kaas toevoegen.
Dat van die courgettes is nog een understatement. Gelukkig lust ik graag courgettes.
lijkt superlekker, gemakkelijk en vlug klaar. ga ik zeker proberen, courgettes en pasta zijn 2 lievelingsingrediëngten.
Dit recept -min of meer- probeer ik vandaag. Echt een goed idee die courgette in de pasta.
Laat me weten of het lekker was! ;-)
Heb het receptje gisteren uitgeprobeerd, en iedereen vond het lekker!
Ha, da’s leuk, Maite!
Oeh! Wat was dat lekker zeg! Ook ons zoontje van 1,5 heeft ervan zitten smullen :-) Lijkt me ook lekker met kikkererwten ipv de reuzenbonen!
Leuk dat het ook bij kleine kindjes in de smaak valt! :-) En met kikkererwten lijkt het me inderdaad ook lekker!
Verrassend lekker! Ook mijn kleine meid at vlotjes haar bordje leeg :-)
Smaakte prima! Ik had alleen geen verse basilicum, dus oregano en verse peterselie aan toegevoegd.
En helemaal niet veel werk! Zo klaar.