letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Tofoe met een Hongaarse twist vegan


Paprika’s, paprikapoeder en tijm doen aan goulash denken, maar voor de rest wijkt dit gerechtje toch behoorlijk af van de klassieke Hongaarse stoofschotel. Omdat het vegetarisch is – uiteraard – en omdat ik kies voor Pimentón de la Vera, Spaans paprikapoeder met een heerlijke rooksmaak. Uit Italië smokkel ik dan weer balsamicoazijn en kerstomaten.

voor 2 personen

Ingrediënten
• 2 el olijfolie
• 3 paprika’s (2 rode en 1 gele)
• 1 chilipepertje (groen of rood, naar eigen smaak)
• 1 teen look, gepeld en fijngehakt
• 1 tl gerookt paprikapoeder (Pimentón de la Vera)
• 1 tl gedroogde tijm
• 1 tl ruwe rietsuiker
• 1 tl balsamicoazijn
• peper en zout
• 1 blik (kers)tomaten
• 200 g gerookte tofoe, in blokjes van ca. 2,5 x 2,5 cm

Zo maak je het
Verwijder de steeltjes, de zaadjes en de zaadlijsten van de paprika’s en het pepertje. Snijd de paprika’s in reepjes en hak het pepertje fijn.
Verhit de olijfolie in een kookpan en voeg de paprika’s, het pepertje, de look, het paprikapoeder en de tijm toe. Laat met het deksel op de pan sudderen tot de paprika’s al dente zijn.

Voeg de rietsuiker en de balsamicoazijn toe en laat nog 5 minuten stoven. Doe er dan de kerstomaten en de blokjes tofoe bij. Kruid met flink wat peper en zout. Laat het geheel nog ca. 20 minuten op een zacht vuur sudderen, tot de tofoe alle smaken heeft opgenomen.

Serveer met rijst, frietjes of knapperig brood.

4 Responses leave one →
  1. juli 22, 2012

    Ziet er alleszins lekker uit…

  2. oktober 25, 2012

    Super, ik zocht naar iets nieuws dat ik met tofu kon doen! Yay!

  3. Joke permalink
    maart 7, 2013

    Ik keek dus op deze site voor de schorseneren, maar zag toen nog veel meer heerlijke recepten!! Vanavond dit gerecht gemaakt. En lekker!!!! Mmmmmmm …..
    En zoooo makkelijk!
    Ook voor dit recept weer…bedankt!

  4. de groene prinses permalink*
    maart 10, 2013

    @Joke: graag gedaan, hoor! Bedankt voor je leuke berichtjes!

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS