letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Hiep hiep hoera! Earl Grey muffins met chocola


Morgen blaas ik twee kaarsjes uit. Precies twee jaar geleden postte ik mijn eerste bericht. Op dat moment had ik nog geen flauw idee hoe het de Groene Prinses zou vergaan. Een blog leek me vooral een handige manier om mijn recepten te inventariseren en als iemand me nog eens zou vragen ‘wat ik als vegetariër dan wel at’, kon ik die persoon eenvoudigweg mijn webadres toestoppen.

Nu, twee jaar later, mag dit blog op meer belangstelling rekenen dan ik ooit had durven dromen. Ik kreeg tientallen sympathieke commentaren, schaarde een mooie resem fans achter me op facebook en leerde dankzij mijn blog leuke mensen kennen. Elke keer weer sta ik er blij verrast van te kijken dat er lezers zijn die mijn recepten daadwerkelijk maken én er van genieten. Jullie hartverwarmende reacties zijn de grootste stimulans om te blijven experimenteren in mijn keuken. Dank je wel allemaal!

Ik hoop dat deze Earl Grey muffins jullie in een even feestelijke stemming brengen als ikzelf.

voor ca. 8 muffins

Ingrediënten
• 3 tl Earl Grey thee, waarvan 1 gemalen
• 1,75 dl melk
• 100 g zelfrijzende bloem
• 50 g rietsuiker
• 1 ei
• 80 g boter, gesmolten
• 125 g witte chocolade

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200° Celsius.

Verwarm de melk op een zacht vuurtje, maar laat hem net niet koken. Doe 2 tl Earl Grey thee in een thee-ei en laat de thee ca. 10 minuten trekken in de melk. Laat afkoelen.

Meng de bloem, de suiker en de theelepel gemalen thee. Roer het ei los met de melk. Voeg het eimengsel en de boter toe aan het bloemmengsel en roer alles kort maar krachtig door elkaar. Het is niet erg als je beslag nog wat klonterig is. Roer vooral niet te lang, want dan worden je muffins taai.

Zet papieren bakjes in een muffinvorm en vul elk bakje tot net onder de rand met beslag. Bak de muffins in ca. 15 minuten goudbruin in de oven, op 200° Celsius. Test met een houten prikkertje of de muffins gaar zijn. Komt het prikkertje er droog uit, dan zijn de muffins goed.

Laat de muffins afkoelen op een taartrooster.

Breek de chocolade in stukjes en smelt hem au bain-marie. Verdeel de chocolade over de muffins en laat opstijven.

7 Responses leave one →
 1. april 3, 2012

  Dag Prinses
  gefeliciteerd met je twee levensjaren. Dat er nog vele mogen volgen.
  Hoewel we geen vegetariërs zijn, inspireer je ons geregeld tot het bereiden, en genieten van veggiegerechten…
  Frank

 2. Papa Hippopotam permalink
  april 3, 2012

  Hiep, hiep, hoera voor het groene prinsesje.
  Leuk voor bij de paasbrunch!

 3. april 3, 2012

  Hmm! Ik ruik de cupcakes al!
  Hieperdepiep hoera voor jou, groene prinses! :)

 4. Veggie Victor permalink
  april 3, 2012

  Van harte gefeliciteerd!

 5. Geraldine van Doorn permalink
  april 3, 2012

  Proficiat! Ik volg je nog niet zolang maar vind het erg leuk! Via het schorseneren pasta recept dat op een andere site staat (bij Okke) bij jou terecht gekomen. En niet alleen leuk, maar ook erg lekker! Ga door, ga door!

 6. april 3, 2012

  Proficiat, met je twee jaar!
  Bedankt ook, voor die heerlijke vegetarische receptjes, ik zou niet meer zonder kunnen!

 7. de groene prinses permalink
  april 3, 2012

  Dank je wel allemaal voor de fijne reacties! :-)

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS