Wellicht heeft de verwarmende klassieker ‘gegratineerde bloemkool’ ertoe bijgedragen dat veel mensen bloemkool als een wintergroente beschouwen. Nochtans is de bloemkool een echte lenteprimeur. Ik vind bloemkool het lekkerst wanneer je hem eventjes aanbraadt in hete olie en hem vervolgens beetgaar stooft. In deze curry worden de bloemkoolroosjes omgeven door aromatische specerijen en zachte kokosmelk. Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst; je maakt dit gerecht in een handomdraai!
Dit is een milde curry. Wil je wat meer pit, voeg dan meer chilipoeder toe. In de plaats van poeder, kun je ook verse chilipepers gebruiken.
voor 2 personen
Ingrediënten
voor de currypasta:
• 2 cm verse gember, geschild en gehakt
• 1 teen look, geschild en gehakt
• 1 tl korianderzaad
• het zaad van 5 kardemompeulen
• 1/2 tl kurkuma
• 1 mespunt chilipoeder (of meer naar smaak)
• 3 el pistachenoten
• 1/2 bosje verse koriander
• 1 dl water
• zout
• 1 el olie
• 1/2 bloemkool, in roosjes
• 1 blik kikkererwten (of geweekte en gekookte droge kikkererwten)
• 400 ml kokosmelk
• peper en zout
Zo maak je het
Doe alle ingrediënten voor de currypasta in een blender en mix tot een quasi gladde saus.
Verhit de olie in een pan, voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ca. 5 minuten, of tot de bloemkool lichtjes bruin kleurt. Doe de currypasta erbij en laat ongeveer 5 minuten sudderen. Voeg de kokosmelk en de kikkererwten toe en zet een deksel op de pan. Laat zachtjes pruttelen tot de bloemkoolroosjes gaar zijn (ca. 20 minuten). Dit is een erg ‘vloeibare’ curry. Wil je een dikkere saus, laat de curry de laatste 10 minuten dan koken zonder deksel, zodat het vocht verdampt.
Breng op smaak met peper en zout en garneer met wat grof gehakt korianderblad. Serveer de curry met rijst.
Ik heb het net gemaakt en had er succes mee! Echt heel lekker én makkelijk!
Dat is leuk, Evelien! Dank je wel!
DankJeWel voor dit super, verfijnd, gerecht!
De eerste keer dat ik het maakte was er geen koriander bij de groentenboer,
zodus maakten we het met kervel.
We vonden het zo lekker dat we het reeds een tweede keer maakten, met koriander.
Een receptje om je vingers bij af te likken. Mmmm, zo lekker
Graag gedaan, Aline! Dank je wel voor je lieve reactie!
Ook wij vonden het lekker, maar we vonden dat het nog iets fris miste. Citroensap misschien?
@SasKookt: mm, een beetje citroensap (of citroenrasp?) lijkt me zeker geen slecht idee, maar ik ben dan ook een citroenverslaafde ;-) En je zou natuurlijk ook een stengel citroengras kunnen laten meekoken… Dank voor de tip!