Dit gerecht lijkt haast op de groentehapjes die we aan baby’s voeren. Maar waarom zouden volwassenen niet mogen genieten van zacht en romig voedsel? Geen wortel en pastinaak in huis? Experimenteer dan gerust met andere (winter)groenten! Ik kwam bijvoorbeeld een keer verstrooid met wortelpeterselie thuis in de plaats van pastinaak, maar ook die smaakte heerlijk. Wat blokjes knolselder doen het ook altijd goed in puree.
Ik eet deze puree het liefst zo, met een paar gebakken tofoeworstjes en wat uienjam erbij. Wil je een uitgebreidere maaltijd, serveer er dan bijvoorbeeld nog wat gestoomde groenten bij of gebakken spruitjes.
voor 1 à 2 personen (afhankelijk van je wat er nog bij serveert)
Ingrediënten
• 450 g aardappelen, geschild
• 2 wortelen, geschild
• 1 kleine pastinaak, geschild
• 2 el olijfolie
• peper en zout
• ca. 1 dl (soja)room
• een flinke handvol verse peterselie, fijngehakt
Zo maak je het
Breng in een ruim kookpan water met een flinke schep zout aan de kook.
Snijd de groenten in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar (prik met een vork om te testen of alle groenten gaar zijn). Verwarm de room zachtjes.
Giet de groenten af. Doe ze weer in de pan en stamp ze met een aardappelstamper fijn. Wil je gladde puree, gebruik dan een roerzeef. Roer de olijfolie en de warme room door de fijngestampte groenten. Breng op smaak met peper en zout en roer er de peterselie door. Serveer onmiddellijk.
Leuk! Ik heb hier vorige week een soep-versie van gemaakt met curry. :)
Een pittig wintersoepje: mmm, dat gaat er altijd in! ;-)
Wat feta en gesnipperde pijpajuin erbij en smullen maar!!!!
Heerlijk, de kinderen hebben er goed van gegeten. Het is een goede manier om ook de pastinaken uit het groentepakket te verwerken. Ik heb er ook nog ui doorgedaan. De peterselie geeft het een mooie kleur en andere bite. De room had ik vervangen door roomboter.
Dit komt vanavond op het menu!