Sla niet in paniek bij het woord ‘gehakt’ in de titel! Het gaat om seitangehakt, dus deze bladerdeeghapjes zijn 100% veggievriendelijk. De seitanvulling is zacht en mals, de uienjam zorgt voor een vleugje pit.
voor ca. 16 broodjes
Ingrediënten
• 1 rol kant-en-klaar (plantaardig) bladerdeeg
• 250 g seitan
• 2 el vers broodkruim
• 1 el gedroogde tijm
• 2 el sojasaus (shoyu)
• ca. 8 tl uienjam
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220° Celsius.
Doe de seitan in een blender en mix fijn. Meng er het broodkruim, de tijm en de sojasaus door. Breng op smaak met peper en zout.
Rol het bladerdeeg open. Heb je een ronde lap, snijd de randjes er dan af zodat je een rechthoek krijgt. Snijd die rechthoek overlangs doormidden. Beleg de helft van elke strook in de lengte met seitangehakt. Verdeel de uienjam over het gehakt. Vouw telkens de lege helft van het bladerdeeg over de vulling. Druk de randjes goed aan; dat gaat het makkelijkst met een vork.
Je hebt nu twee lange ‘worsten’. Snijd elke worst in ca. 8 schijfjes. Leg die op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de gehaktbroodjes 10 à 15 minuten in de oven op 220° Celsius.
Dien de gehaktbroodjes warm op.
Ohh, dat ziet er heerlijk uit! Die combinatie heb ik nog niet eerder geprobeerd…
Hmmmm! Mijn buik begint al te knorren bij het zicht alleen… Ik kan niet wachten om het zelf te proberen!
maar hoe smaakt het? ik ga het ook proberen!