De ingrediënten voor deze soep heb ik bijna altijd in huis. Dat maakt haar ideaal voor avonden dat ik laat thuiskom en weinig fut heb om nog boodschappen te doen. Meer werk dan wat groenten in blokjes snijden en zo nu en dan roeren, komt er bij de bereiding niet kijken. Terwijl de linzen pruttelen op het vuur en de kruidige geur van kaneel, rozemarijn en pimentón de keuken vult, kom ik met een glaasje van het een of ander en wat luchtige lectuur op adem.
Ik gebruik in dit recept pastaschelpjes van spelt, maar laat me in realiteit meestal leiden door wat er nog aan pasta in mijn voorraadkast ligt. Heb je weinig geduld, kies dan voor rode linzen in de plaats van blonde of groene. De rode zijn veel sneller gaar, maar hebben wel minder beet.
voor 2 personen
Ingrediënten
• 1 el olijfolie
• 1 rode ui, gesnipperd
• 1 teentje look, fijngehakt
• 2 wortelen, geschild en in blokjes
• 1 tl gerookt paprikapoeder (pimentón de la Vera)
• 0,5 tl kaneel
• 1 el fijngehakte rozemarijn
• 75 g blonde of groene linzen
• 1 blik tomaten, in blokjes
• 750 ml groentebouillon
• 100 g pastaschelpjes
• peper en zout
Zo maak je het
Stoof de rode ui in de olijfolie tot hij glazig is. Voeg de wortelblokjes en de knoflook toe en laat nog ca. 5 minuten stoven met het deksel op de pan.
Roer er het paprikapoeder, de kaneel en de rozemarijn door. Voeg de linzen, de tomaten en de bouillon toe en laat ongeveer 40 minuten pruttelen op een gematigd vuur, tot de linzen gaar zijn.
Voeg de pastaschelpjes toe en laat koken volgens de kooktijd op de verpakking.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer deze soep desgewenst met een scheutje (soja)room en met stevig bruin brood.
Gisterenavond samen met een vriendin deze maaltijdsoep klaargemaakt.
Bij het serveren nog een beetje geraspte parmezaanse kaas per kom toegevoegd.
Het was HEMELS lekker!!!
Dankjewel, een grote fan ;-)
Dank je wel voor je leuke reactie, Belle! Super dat het zo lekker was!
Wat Parmezaanse kaas lijkt me inderdaad een perfecte toevoeging!
Vraagje: waar vind ik gerookt paprikapoeder? Natuurwinkel/toko?
Leuk recept! Ik heb het ondertussen ook al een paar keer op een luie avond gemaakt!
@Suus: gerookt paprika vind je o.a. bij Dille & Kamille, of in winkels met Spaanse producten. Misschien ook wel in sommige natuurwinkels…
Lekker ! Perfect alternatief … als je eens iets anders wil .
Blij dat het gesmaakt heeft, Edwin!