Wat is het leuk om moestuinierende collega’s te hebben. Regelmatig staat er in de gang op het werk een doos of mand met de oogst van het moment. Vorige week ‘plukte’ ik uit die mand twee kraakverse rode bieten. Samen met oppeppende gember en verzachtende kokos werden ze omgetoverd tot een helroze soep.
voor 2 personen
Ingrediënten
• een scheut olijfolie
• 2 middelgrote rode bieten
• 1 wortel, geschild en in blokjes
• 1 appel, geschild en in blokjes
• een stuk verse gember van ca. 3 cm, geschild en gehakt
• 1 teen look, gepeld en fijngehakt
• 1 tl komijn, gemalen
• 2,5 dl dikke kokosmelk
• 500 ml groentebouillon
• peterselie of koriander voor de garnering
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180° Celsius.
Schrob de bieten goed schoon onder de kraan, maar let op dat de schil intact blijft. Verpak de bieten in aluminiumfolie en rooster ze ca. 1 uur in de oven.
Stoof de wortelblokjes ca. 5 minuten in de olijfolie. Voeg de appel, de look en de gember toe en stoof nog 5 minuten.
Laat de bieten een beetje afkoelen, schil ze en snijd ze in blokjes. Voeg de biet samen met de komijn en de groentebouillon toe aan de andere groenten. Laat ongeveer een halfuur koken, tot de groenten gaar zijn.
Voeg de kokosmelk toe en warm nog even goed door. Pureer de soep met een staafmixer. Is de soep te dik? Voeg dan wat extra groentebouillon toe.
Kruid met peper en zout naar smaak en garneer met gehakt koriander- of peterselieblad.
dit klinkt ongelooflijk lekker!
woensdag is hier altijd soepdag omdat dochterlief dan gaat schermen … dit is er eentje die ik toch eens ga proberen!!!
Goeie tip want ik heb nog massa’s rode bieten in de moestuin!
Lijkt me wel speciaal, een feestsoep precies …
De soep past inderdaad perfect bij een feestje!
Alweer een heerlijk recept!
Zeker voor herhaling vatbaar!
Bedankt!
Heerlijke soep! Dankjewel, Groene prinses. : )
Graag gedaan, Noortje! :-)
Heerlijke soep ! De pittigheid van de gember die verzacht wordt met kokos en dan nog wat verse koriander… echt een aanrader !
Dank je wel, Annick!