Omdat het een perenjaar is en omdat peren en chocolade bijna altijd een goede combinatie vormen: nog een – bijzonder eenvoudig – receptje waarin die twee ingrediënten samengaan.
Zaterdag plukte ik mee peren in de tuin van een vriendin. Een blakende zon en drie Ouessant-schapen hielden ons gezelschap. Kaneel, het kleinste schaapje van de drie, is met haar wollige bruine vacht en dartele gedrag een echte hartenbreker. Beschouw dit recept met een vleugje kaneel maar als een ode aan haar…
Ingrediënten
• 2 peren
• een beetje (olijf)olie
• 50 g pure chocolade, in stukjes
• 1 tl gemalen kaneel (de specerij, niet het schaapje! ;-)
• ca. 33 cl rijstmelk
• 2 el geroosterde en gehakte amandelen
Zo maak je het
Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg de kaneel toe en roer dan beetje bij beetje de rijstmelk door de gesmolten chocolade. Je moet een gladde chocoladesaus krijgen.
Schil de peren, snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis. Verhit een grillpan. Bestrijk de snijkant van de peren met wat olie en gril de peren met de snijkant naar beneden tot ze diepbruine strepen vertonen.
Giet de warme chocoladesaus over de peren en bestrooi met de gehakte amandelen.
Als je wilt, kun je hier een bolletje vanille-ijs of wat geklopte room bij serveren.
Wat grappig, heb net van ons familie-uitstapje Veluwe voor jou ‘peerenrood’ meegenomen. Komt uit het Nederlands Openluchtmuseum – een soort Hollands Bokrijk – uit een winkeltje ‘Zus&Jet’. Fantaseer maar alvast of je daar iets leuks/lekkers mee kunt doen! Bezorg het je zsm… Groetjes!
hihi! goed gevonden! ons kaneeltje is een ware inspiratiebron, isn’t she?! : )
@maya: mmm, dat klinkt fijn! ik laat mijn radertjes al draaien! ;-)
@katelijne: dat is ze absoluut!