Herfstweer lijken we al een hele zomer te hebben, maar nu september nadert, maakt het helrode zomerfruit ook langzaamaan plaats voor najaarsvruchten. Deze warme crumbles passen perfect bij een huiselijk weekenddagje. Terwijl in mijn woonkamer het ene moment stroken zonlicht naar binnenvallen en wat later regenvlagen tegen de ruiten kletteren, geniet ik van zachte stukjes peer, bosbes en smeuïge chocolade…
voor 4 kleine crumbles
Ingrediënten
• 50 g bloem
• 50 g ruwe rietsuiker
• 2 el havervlokken
• 2 el gehakte amandelen
• 60 g harde boter, in stukjes (of een plantaardig alternatief)
• 2 rijpe peren, geschild en in stukjes
• 150 g bosbessen
• 4 flinke el pure chocoladestukjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
Roer bloem, suiker, havervlokken en amandelen door elkaar. Kneed er de boterstukjes door tot je een mengsel hebt dat op grof broodkruim lijkt.
Vet vier kleine ovenschaaltjes in met boter. Verdeel de stukjes peer, de bosbessen en de chocolade over de schaaltjes. Strooi het crumblemengsel erover.
Zet ongeveer 15 minuten in de oven op 200° Celsius, of tot het fruit bubbelt en het kruimellaagje goudbruin en krokant is.
Ik vind crumble het lekkerst als hij lauwwarm is, maar je kunt hem ook volledig laten afkoelen als je dat wilt.
Supertipje, en haalbare! Dank hoor…