Zoete troost nodig op een druilerige ‘zomer’dag? Maak dan deze supereenvoudige – en niet eens superongezonde – taartjes! Dat ik weg ben van frambozen moet intussen wel duidelijk zijn. Die zuurzoete smaak en die prachtige kleur… Mmm! Frambozen en chocolade zijn voor mij altijd een winnende combinatie. Je zou het niet zeggen, maar deze taartjes zijn helemaal veganistisch én ze bevatten geen toegevoegde suiker (al zit er in de chocolade meestal wel wat van dat spul ;-).
voor 4 taartjes
Ingrediënten
• 1 kant-en-klare taartbodem van (plantaardig) bladerdeeg
• 1 grote banaan, gepeld en in stukjes
• 100 g pure chocolade, in kleine stukjes gehakt
• 1 dl kokosmelk
• 1 el agavesiroop (of een andere zoetstof naar keuze)
• ca. 125 g frambozen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 240° Celsius.
Smelt de chocolade au bain-marie. Doe hem samen met de banaan, de kokosmelk en de agavesiroop in de blender en mix tot een gladde massa. Laat het mengsel ongeveer twee uur afkoelen in de koelkast, tot het is opgesteven, maar nog wel smeuïg is. Maak je de vulling langer op voorhand, laat ze dan voor je de taartjes vult even ‘op temperatuur’ komen buiten de koelkast.
Bekleed vier taartvormpjes met bakpapier. Snijd vier cirkels ter grootte van de taartvormpjes uit het bladerdeeg en druk ze in de vormpjes. Leg nu opnieuw bakpapier in de vormpjes en vul op met (oude) bonen of bakknikkers. Bak de taarbodems ca. 15 minuten ‘blind’ in de oven op 240° Celsius. Raadpleeg voor de exacte baktijden en -temperatuur de verpakking van je taartbodem. Verwijder de bonen en het bovenste bakpapier en zet je taartjes nog 5 minuten in de oven, tot ze mooi bruin kleuren en het deeg helemaal gaar is.
Haal de taartbodems uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een taartrooster. Vul ze daarna met het chocolademengsel en verdeel de frambozen over de vier taartjes.
Wow: vegan, suikervrij en chocola!
Hartstikke bedankt, mmmmm.