De kunst van jarig zijn, schuilt erin het feest zo lang mogelijk te laten duren. Vorige week woensdag blies ik 29 kaarsjes uit, maar feest vieren deed ik verschillende dagen na elkaar. Het begon op maandag met een traktatie voor mijn collega’s: mijn abrikozenkruimeltaart werd geproefd en goedgekeurd.
Op woensdag genoot ik van een extra feestelijke kookles in restaurant Faites Simple (dat helaas vanaf september 2011 de deuren sluit). We smulden van o.a. gevulde wijnbladeren; tarte tatin van tomaat; strawberry daiquiri; polenta, aubergines en tofoespiesjes op de barbecue en een dessert van aardbeilasagne met witte chocolademousse en sorbet van framboos en rode biet. Mmm… En donderdag at ik nog een stukje taart met mijn ouders, zus, metekindje en een vriendin.
En de verjaardagspret blíjft duren, want ik kreeg cadeautjes die nog voor vele uren plezier zullen zorgen. Mijn amandelwitte keukenprins (alias een Artisan keukenrobot van KitchenAid) kan dankzij een geweldig hulpstuk dat ik kreeg nu ook raspen en schaven! En met mijn vlijmscherp keramisch keukenmes wordt groenten snijden opeens een makkie. Tot slot weet ik dankzij het boekje Over boterhammen met mosterd en negerzoenen hoe ik “culinair moet overleven tijdens de zoektocht naar de ware”… Dank je wel aan iedereen die mijn verjaardagsweek tot een succes maakte!
ik heb een rode keukenprins… met ook de accesoires. Supermateriaal. Ik zou al maar achter de pastamaker hengelen…of heb je die al?
De KitchenAid-pastamaker heb ik nog niet… (enkel een handmatig toestelletje) Heb jij ook dat pasta-accessoire waarmee je echte spaghetti en penne en zo kunt maken?