letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Pasta met prinsessenboontjes en kappertjes vegan


Pasta heeft voor mij vaak weinig nodig om lekker te zijn. Wat smaakvolle tomaten en een flinke scheut extra vergine olijfolie vind ik meestal al genoeg. Aan dit gerecht voeg ik voor wat extra flair nog prinsessenboontjes en een dressing van kappertjes toe.

voor 2 personen

Ingrediënten
• 300 g prinsessenboontjes
• 20-tal kerstomaatjes, doormidden gesneden
• 4 tl kappertjes (de in zout ingelegde; niet die op azijn!)
• 6 el olijfolie van superieure kwaliteit
• 2 el balasamicoazijn
• peper naar smaak
• 1/2 tl gerookt paprikapoeder (pimentón de La Vera)
• 250 g vlindertjes- of strikjespasta

Zo maak je het
Week de kappertjes minstens een halfuur in een kommetje met water. Giet ze af, spoel goed en knijp het water eruit.

Dop de prinsessenboontjes en snijd ze in de helft. Was ze en laat ze goed uitlekken. Kook de boontjes in een kleine kookpan met gezouten water in 10 à 15 minuten beetgaar. Proef regelmatig. De boontjes moeten precies de juiste beet hebben: gaar, maar zeker niet te plat! Giet de boontjes af en laat ze even schrikken onder de koude kraan. Laat ze goed uitlekken.

Maak terwijl de boontjes koken de dressing. Mix de kappertjes, de olijfolie, de azijn, de peper en het paprikapoeder in de blender tot een grove saus. De kappertjes maken de dressing behoorlijk zout, dus allicht is het niet nodig om extra zout toe te voegen.

Kook de pasta in een ruime kookpan met gezouten water beetgaar. Giet de pasta af en roer er onmiddellijk de boontjes, de halve tomaatjes en de kappertjessaus door.

Eventueel kun je nog wat vers geraspte Parmezaanse kaas over de pasta strooien.

2 Responses leave one →
  1. Nicole permalink
    juli 30, 2011

    Deze pasta-salade deze week klaargemaakt – weliswaar met kappertjes op azijn – en meegenomen als lunch op het werk. Was heerlijk!

  2. de groene prinses permalink
    juli 30, 2011

    Dank je wel voor de fijne reactie, Nicole! En kappertjes op azijn kunnen natuurlijk ook als je er geen andere voorhanden hebt, maar vaak vind ik dat je bij die kappertjes meer azijn proeft dan “kappertjessmaak”… :-)

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS