letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Zonnige muesli vegan

Ik heb een haat-liefdeverhouding met ontbijten. Ik kan intens genieten van een uitgebreid en gevarieerd ontbijt, maar op een doordeweekse dag blijf ik meestal liever een kwartiertje langer in mijn bed liggen dan dat ik met slaperige oogjes in mijn keuken moet staan rommelen.

Muesli is meestal de ideale oplossing: ik kan een deel van de voorbereidingen de avond voordien doen en ’s morgens voeg ik gewoon wat vers fruit toe. Bovendien geeft een flinke kom muesli me steevast het gevoel dat ik klaar ben voor de dag. Helaas ben ik muesli na enkele weken vaak beu gegeten en snak ik toch weer naar wat anders. Vooral in de winter wanneer de keuze aan vers fruit zich beperkt tot een appel en een banaan.

Nu het zomerfruit begint te rijpen vind ik zo’n kom vol yoghurt, granen, noten en véél fruit wel weer aantrekkelijk. Op het recept hieronder kun je natuurlijk eindeloos variëren. Ik geef geen hoeveelheden op, omdat je het best je eigen smaak volgt.

Ingrediënten
• havervlokken
• tarwevlokken
• hazelnoten en/of amandelen
• rozijnen en/of gedroogde kersen
• zonnebloempitten
• (soja)yoghurt
• aardbeien
• verse abrikozen
• granenstroop, ahornsiroop of honing naar smaak

Zo maak je het
Meng de vlokken met de noten, rozijnen en zonnebloempitten. Voeg de yoghurt toe en laat dit mengsel in de koelkast een halfuur of langer (afhankelijk van hoe “zacht” je je muesli wilt) rusten. Houd je van erg zachte muesli, dan kun je deze stap al de avond voordien uitvoeren.

Vlak voor het serveren schil je de abrikozen. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Ontdoe de aardbeien van hun kroontjes en halveer ze. Voeg het fruit toe aan de muesli. Besprenkel voor een wat zoetere muesli met stroop of honing.

No comments yet leave one →

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS