letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Lentefrisse gemberdip vegan


Het is een drukke periode, wat wil zeggen dat ik meestal laat en moe in mijn keuken beland. Koken moet vooral even snel gaan nu. Toch besef ik dat het net op drukke momenten belangrijk is om tijd te maken voor een evenwichtige maaltijd met alles erop en eraan (vitamientjes en zo, weet je wel…) Dus ga ik op zoek naar de combinatie supergemakkelijk én gezond. Met dit tussendoortje of voorgerecht krijg ik alvast een dosis verse groenten binnen, en de gemberdip maakt iets heel eenvoudigs toch bijzonder. De hoeveelheden gember en citroen zijn slechts richtlijnen; pas gerust aan naar eigen smaak!

Ingrediënten voor 1 portie
• 2 el mayonaise of veganaise
• 2 el (soja)yoghurt
• 1 tl fijngeraspte verse gember
• 1 tl citroenrasp
• 1 el fijngehakte peterselie
• peper en zout

• een assortiment rauwe groenten naar keuze, afhankelijk van het seizoen: wortelen, bloemkool, radijsjes, selder, venkel, komkommer…

Zo maak je het
Roer alle ingrediënten voor de dipsaus door elkaar en serveer met de groenten.

2 Responses leave one →
  1. maart 19, 2011

    Een echte opkikker!

  2. maart 21, 2011

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ben zeer toevallig hier beland, maar ik ga hier zeker vaker komen! Super blog!

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS