letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Chocolademelk met een vleugje roos vegan

Enkele dagen geleden was ik een hele ochtend druk in de weer in mijn keuken. De zon scheen, dus het was hét moment om te koken en foto’s te maken voor dit blog. Maar uiteindelijk bleken zowel het eten als de foto’s niet aan mijn verwachtingen te voldoen. Het enige wat ik aan mijn ochtendje keukengezwoeg overhield was een berg afwas…

Vandaag probeerde ik zomaar wat uit voor mezelf: een supersnel chocolade-ideetje, omdat ik nood had aan iets hartverwarmends. Geheel onverwacht was ik ontzettend gelukkig met het resultaat; een vleugje rozensiroop maakt van chocolademelk een elegante, geraffineerde drank. Less is more?

voor 1 kop

Ingrediënten
• 40 g chocolade (melk of puur, naar eigen smaak)
• 250 ml (soja)melk
• 1 scheut rozensiroop of -water

Zo maak je het
Breek de chocolade in stukjes en doe hem in een kop. Breng de melk in een steelpannetje aan de kook. Als de melk schuimig en heet is, giet je hem over de chocolade. Roer goed. Voeg een scheut rozensiroop toe en roer nog eens goed door, tot de chocolade helemaal is opgelost in de melk. Geniet!

2 Responses leave one →
  1. februari 21, 2011

    Ziet eruit als een echt verwenmoment!

  2. februari 27, 2011

    Dat lijkt me heerlijk!
    Wat ik zelf graag doe is een scheutje gembersiroop, ook zalig…

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS