Enkele dagen geleden was ik een hele ochtend druk in de weer in mijn keuken. De zon scheen, dus het was hét moment om te koken en foto’s te maken voor dit blog. Maar uiteindelijk bleken zowel het eten als de foto’s niet aan mijn verwachtingen te voldoen. Het enige wat ik aan mijn ochtendje keukengezwoeg overhield was een berg afwas…
Vandaag probeerde ik zomaar wat uit voor mezelf: een supersnel chocolade-ideetje, omdat ik nood had aan iets hartverwarmends. Geheel onverwacht was ik ontzettend gelukkig met het resultaat; een vleugje rozensiroop maakt van chocolademelk een elegante, geraffineerde drank. Less is more?
voor 1 kop
Ingrediënten
• 40 g chocolade (melk of puur, naar eigen smaak)
• 250 ml (soja)melk
• 1 scheut rozensiroop of -water
Zo maak je het
Breek de chocolade in stukjes en doe hem in een kop. Breng de melk in een steelpannetje aan de kook. Als de melk schuimig en heet is, giet je hem over de chocolade. Roer goed. Voeg een scheut rozensiroop toe en roer nog eens goed door, tot de chocolade helemaal is opgelost in de melk. Geniet!
Ziet eruit als een echt verwenmoment!
Dat lijkt me heerlijk!
Wat ik zelf graag doe is een scheutje gembersiroop, ook zalig…