letters en lekkers voor veggies en andere smulpapen


Feest!

Niets zo moeilijk als een complete feestmaaltijd op tafel toveren… Maar tegelijkertijd ook niets zo leuk: een hele dag druk in de weer zijn in de keuken mag dan wel een zekere stress veroorzaken, toch vind ik het ook de ultieme ontspanning. Je bent even weg van alle andere beslommeringen, en opeens blijkt er niets ter wereld zo belangrijk als het rijzen van een cake of het net beetgaar koken van een wortel. Wie in allerijl nog een feestrecept zoekt, is misschien geholpen met deze suggesties.

• Als hapje vooraf: toastjes met avocado-wasabispread.
• Als voorgerecht: pastinaaksoep of blini’s met beluga-kaviaar (vervang voor een winterse versie de komkommer door geraspte rode biet).
• Als hoofdgerecht: seitanstoverij, geserveerd met aardappelkroketten, of strüdel met knolseldercrème en kappertjessaus.
• Als dessert: citroencake met gemberganache en sorbet.
• Voor bij de koffie: truffels, amandel-chocoladebonbons of pecankoekjes.

Kijk voor nog meer inspiratie ook eens bij Vegatopia. Daar worden vier heuse vegetarische kerstmenu’s gepresenteerd.

Ik wens jullie in ieder geval veel plezier in de keuken, en gezellige, lekkere feestdagen!

(© foto: caffeinehit.com)

No comments yet leave one →

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS