Nog een receptje voor de walnotenliefhebbers. Deze warme aardappelsalade is een prima bijgerecht. Je kunt er een volledige maaltijd van maken door er wat krokant gebakken seitan, tofoe of tempé aan toe te voegen.
voor 1 à 2 personen
Ingrediënten
• 300 g vastkokende aardappelen, geschild
• 200 g prinsessenboontjes
• 1/2 prei, in halve ringen gesneden
• 1 handjevol walnoten, grof gehakt en geroosterd
• 2 tl tijm
• 1/2 tl paprikapoeder
• 1 el olijfolie
• 1 el balsamicoazijn
• 50 g veldsla
• 1 tl notenolie
• peper en zout
Zo maak je het
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze in ca. 10 minuten gaar in gezouten water.
Dop de prinsessenboontjes en kook ze in ca. 7 minuten beetgaar in gezouten water. Laat de aardappelen en boontjes goed uitlekken.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak daarin de prei tot hij zacht is. Voeg de aardappelen en de boontjes toe en bak tot de aardappelen lichtbruin kleuren. Voeg walnoten, tijm, paprikapoeder en peper en zout toe en bak nog een paar minuten.
Was intussen de veldsla en zwier hem droog. Meng de sla met de notenolie en verdeel over de borden.
Blus het aardappelmengsel met de balsamicoazijn en roer nog even goed door. Verdeel het aardappelmengsel over de veldsla en dien meteen op.
Stond hier vanavond op het menu. Het was heerlijk! We gaan dit zeker en vast nog maken.