Lange tijd heb ik gedacht dat je ei of eivervanger nodig hebt om goede pannenkoeken te bakken. Maar nee hoor, deze supereenvoudige haver-bosbespannenkoekjes zijn helemaal vegan én lekker! (vooral met veel stroop of honing ;-))
voor ca. 10 pannenkoekjes
Ingrediënten
• 150 g zelfrijzend bakmeel
• 25 g havermout
• 1 el ruwe rietsuiker
• snuifje zout
• 1 el zonnebloemolie + extra om te bakken
• 200 ml rijstmelk
• 100 g bosbessen
Zo maak je het
Roer in een grote kom bakmeel, havermout, suiker en zout door elkaar. Klop er met een garde de olie en de rijstmelk door tot je een glad beslag hebt. Klop niet te lang. Roer er vlak voor het bakken de bosbessen door.
Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan. Schep als de olie heet is kleine hoopjes beslag in de pan. Wanneer er veel luchtbelletjes aan de bovenkant verschijnen is het tijd om de pannenkoekjes om te draaien.
Serveer met honing, stroop of jam.